MENIU CAUTĂ
10 Feb. 2017 14:34

Prețurile locuințelor de la Imobiliare.ro: Brașov

Distribuie

În ultimul an, prețurile caselor din România s-au înscris, per ansamblu, pe o traiectorie crescătoare. Ritmul de creștere variază însă vizibil atât în funcție de oraș, cât și de tipul locuinței vizate.

Indicele Imobiliare.ro relevă că prețul mediu solicitat de vânzători pentru apartamentele scoase la vânzare în Brașov, fie ele noi sau vechi, a consemnat o creștere de 2,2% pe parcursul lunii ianuarie; acesta se situează în prezent la 920 de euro pe metru pătrat util – față de 900 de euro pe metru pătrat la finele lui decembrie 2016. În comparație cu perioada similară a anului precedent, când ajungeau la 884 de euro pe metru pătrat util, locuințele din orașul de la poalele Tâmpei sunt acum cu 4,1% mai scumpe.

Cauți un apartament în Brașov? Iată ofertele zilei!

În prima lună din 2017, unitățile locative din blocurile vechi s-au apreciat cu 2,3%, de la 911 euro pe metru pătrat, la 932 de euro pe metru pătrat; de menționat este că cea din urmă valoare este cu 5,7% mai mare decât cea valabilă în urmă cu 12 luni, respectiv 882 de euro pe metru pătrat util.

O comparație a evoluției prețurilor pe tipuri de locuințe sugerează, în mod interesant, o tendință de creștere a cererii brașovenilor pentru unitățile locative cu mai multe camere. Astfel, apartamentele vechi cu patru camere (și mai mult) au cunoscut cea mai mare creștere pe parcursul lui ianuarie, respectiv un plus de 4%, de la 842 la 876 de euro pe metru pătrat. Pe locul al doilea în clasamentul creșterilor de preț se situează locuințele cu trei camere, care s-au apreciat cu 3,2%, de la 893 la 922 de euro pe metru pătrat; acestea sunt urmate de unitățile bicamerale, cu un avans de 1,9%, de la 933 la 951 de euro pe metru pătrat. În perioada analizată, cel mai puțin s-au scumpit garsonierele: acestea au înregistrat un avans de 0,5%, de la 929 la 934 de euro pe metru pătrat.

Află mai multe despre evoluția prețurilor la apartamente!

Nu în ultimul rând, apartamentele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale s-au apreciat în ultima lună cu 2%, de la 870 la 887 de euro pe metru pătrat util; cu toate acestea, locuințele noi sunt cu 0,7% mai ieftine decât în urmă cu un an (când aveau o valoare medie de listare de 893 de euro pe metru pătrat). În urma acestei evoluții anuale descendente, apartamentele nou-construite sunt în momentul de față cu 4,8% mai ieftine decât cele vechi.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Liviu Dragnea, huiduit de un europarlamentar după discursul de la congresul PES
Comentarii