Ar putea izbucni un război nuclear?
Se vehiculează că în 2011 ar putea să izbucnească un război între SUA, împreună cu aliaţii săi, şi Iran, care ar putea să îşi stabilească diverse ţinte în Europa. În plus, se spune că iranieinii vor să creeze o armă atomică, asta în cazul în care nu au creat-o deja. Astfel, dacă ar porni acest război, lucrurile ar putea să devieze, ajungându-se la un război nuclear. Cele mai în pericol par a fi SUA şi Israelul.
Plantele şi animalele dispar
Baba Vanga menţiona într-una dintre previziunile sale că anul 2011 este sub amprenta războiului şi a dezastrelor naturale. Astfel, potrivit acesteia, musulmanii se vor alia împotriva europenilor, ducând la apariţia unui război. În plus, din cauza polilor radiocative, multe animale şi plante din emisfera noridcă vor dispărea.
2011, anul marilor falimente in imobiliare?
“2011 va fi anul marilor insolvenţe şi falimente în imobiliare, volumul proiectelor care vor ajunge în această situaţie urmând să fie cel puţin dublu comparativ cu acest an. Estimăm că valoarea totală a proiectelor care vor ajunge în insolvenţă sau faliment va fi de aproximativ 500 de milioane de euro”, a declarat Valentin Ilie, CEO Coldwell Banker Affiliates of Romania, pentru Wall-Street.ro.
Drogurile omoară milioane de oameni prin intermediul unei modificări ADN
„Primul ca va muri, cel care va da startulo molimei, va fi un american, ce va pieri în iunie 2011 în New York”. Aşa începe profeţia lui Cayce. Se pare că grupările teroriste au reuşit să creeze dorguri (heroină, cocaină), care să ducă la o modificare genetică, la o molimă ce se va extinde din New York ajungând să omoare milioane de oameni.
Creşte nivelul oceanului Planetar
În 2011 furtuna El Nino va atinge o intensitate nemaiîntâlnită până acum, distrugând oraşe şi omorând oameni. În plus, temperaturile vor fi foarte mari, în China, Europa de Vest şi America de Nord înregistrându-se cele mai ridicate temperaturi, potrivit mediumului american Edgar Cayce. Aceasta este motivul pentru care şi calota glaciară se va topi mult mai repede. În noiembrie 2011 o bucată mare de gheaţă se va desprinde şi va cădea în Oceanul Atlantic, ducând la creşterea nivelului apei şi la riscul de a se produce inundaţii în zonele litorale.
Cutremure
Cutremurul este unul dintre cele mai terifiante fenomene care se produc în natură, mai ales că încă nu a fost dezvoltata o tehnologie capabilă să prezică acest dezastru natural în timp util, chiar dacă lumea a evoluat de-a lungul timpului, ştiinţa de asemne . Şi deoarece nu putem să le anticipăm, acestea îşi fac usor loc la categoria dezastre ce se pot întâmpla în 2011, iar seismele din Haiti, Chile şi China au demonstrat cât de mari pot fi pagubele produse de aceste calamităţi naturale.
România a trecut în anul 2010 printr-o perioadă cu activitate seismică ridicată. Deşi seismicitatea accentuată poate fi un semn al apropierii unui cutremur mai mare, specialistii spun că nu este cazul să ne facem griji, însă acest dezastru natural încă nu poate fi prezis. Cel mai puternic cutremur din istoria recentă a Romanieia avut loc in data de 10 noiembrie 1940 la ora 3:39 – magnitudinea de 7,4 grade pe scara Richter, însă a facut mai puţine victim faţă de cutremurul din 4 martie 1977 , care a avut magnitudinea de 7,2 grade pe scara Richter.
Cel mai puternic cutremur care s-a înregistrat vreodată a fost în Chile, lângă Valdivia, în 22 mai, 1960 şi a avut o magnitudine de 9,5 grade pe scara Richter. Cel mai distructiv cutremur înregistrat recent a fost cel din Haiti (produs la data de 12 ianuarie 2010), cu magnitudinea de 7 grade, şi este unul dintre cele mai mari dezastre ale tuturor timpurilor, în care au murit peste 220.000 de oameni.
Pandemie globală
Un scenariu alt scenariu apocaliptic este o pandemie la nivel mondial. Oamenii de ştiinţă au avertizat recent că în curând vor rămâne fără arme în faţa unei bacterii rezistente în faţa tuturor tipurilor de antibiotice cunoscute. Potrivit unui studiu, aceasta conţin o genă, denumită NDM-1 (New Dlehi metallo-b-lactamase 1), care o face imună la antibiotice. Bacteria a fost descoperită prima oară în urmă cu un an, în mod accidental, la un pacient suedez bolnav de pneumonie care a fost tratat în India. Imaginaţi-vă că această bacteria sau virsul HIVar evolua şi ar deveni transmisibil ca o răceală obişnuită, consecinţele ar fi catastrofice.
Impactul Terrei cu un asteroid
Asteroizii sunt imense blocuri de piatră, care orbitează în jurul Soarelui, dar nu au dimensiuni îndeajuns de mari pentru a fi considerati planete. Pământul a intrat în coliziune cu mai mulţi asteroizi mari în istoria recentă geologic şi se spune că la fiecare 1.000 de ani, planeta noastră este lovita de un asteroid de aproximativ 50 metri. Cu adevarat periculoşi sunt asteroizii de cel puţin un kilometru în diametru, iar până acum au fost detectate 903 astfel de obiecte dintr-un total estimat de 1.050.
Un asteroid a dus, teoretic, la dispariţia dinozaurilor si aproape 75% din vietuitoarele de pe Terra cu 65 de milioane de ani în urmă. În cazul în care un astfel de obiect intra în coliziune cu planeta noastră, anul viitor, ar putea avea un impact grav asupra civilizaţiei umane, fiind posibil şi cel mai sumbru scenariu: umanitatea să fie complet distrusă.
Megatsunami
Alt scenariu de coşmar pentru anul 2011 este un megatsunami. Deşi nu este susceptibil de a distruge complet umanitatea, acesta ar putea ameninţa civilizaţia în plan regional. Şi pentru a ne da seama de forţa distrugătoare al acestui fenomen, amintim de tsunami-ului care s-a produs în Oceanul Indian la data de 26 decembrie 2004. Acesta a fost produs de un cutremur marin cu magnitudinea între 9,1 şi 9,3 pe Richter care a provocat o serie de tsunami-uri. Valurile formate au afectat regiunile de coastă din opt ţări asiatice, cauzând moartea confirmată a 229.866 de persoane, dar suspectată în cazul a peste 300.000.
Super-vulcanul
Munţii vulcanici activi reprezintă ameninţări constante pentru populaţia oraşelor din apropierea lor, întrucât erupţia vulcanilor este imprevizibilă şi devastatoare. Însa erupţia unui supervulcan ar putea sa distruga tot în calea lui, fiind printre puţinele calamităţi naturale care pot şterge o întreagă civilizaţie de pe faţa pământului. Supervulcanii generează cele mai puternice erupţii posibile, o singura erupţie ar fi de un milion de ori mai mare decât cea de la Hiroshima. Nu se poate compara cu nici o altă erupţie vulcanică, dacă un vulcan obişnuit aruncă mii de metri cubi de cenuşă şi piatra, un supervulcan aruncă milioane.
Când super-vulcanul de la Yellowstone a erupt ultima oară acum 640 mii de ani în urmă, magma şi cenuşa care a ieşit la Caldera a acoperit majoritatea Statelor Unite la vest de fluviul Mississippi şi o parte din nord-estul Mexicului. Exploziile cauzate de aceşti vulcani ar putea ameninţa civilizaţi umană deoarece ar putea elibera cantităţi enorme de cenuşă şi gaze în atmosferă, care ar bloca parţial soarele şi ar provoca o iarnă vulcanică. Acest lucru s-a întâmplat în 1815, în urma erupţiei Vulcanului Tambora de pe insula indoneziana Sumbawa Lava, care a cauzat moartea a 12.000 de persoane, în timp ce 80.000 de oameni au murit de foame, în perioada ce a urmat dezastrului. Cantitatea de cenuşă emanată a fost atât de mare încât temperatura a scăzut la nivel mondial, iar anul 1816 este cunoscut şi astăzi ca fiind „anul fără vară”, unul dintre efectele negative ale erupţiei.