Mergi direct la conținut »
Prima plajă pentru persoanele cu dizabilități se deschide la Constanța
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prima plajă pentru persoanele cu dizabilități se deschide la Constanța

Prima plajă pentru persoanele cu dizabilități se deschide la Constanța

Prima plajă pentru persoanele cu dizabilități din România se deschide, miercuri, în zona pescăriei din Mamaia. Turiștii vor avea parte de rampe de acces, o grădină senzorială de relaxare și scaune mobile plutitoare. Acesta este un proiect al unei organizații neguvernamentale care vrea ca persoanele cu nevoi speciale, imobilizate, imobilizate în scaune rulante, să se poată relaxa la malul mării.

Plaja Pupa Beach, destinată persoanelor cu deficiențe motrice, va oferi acces facil pe nisip oamenilor țintuiți în scaunele cu rotile.

,,Este groaznic să nu poţi merge la plajă când soarele străluceşte fierbinte şi apa mării te îmbie la scăldat fiindcă pentru tine a intra pe nisipul fin este o aventură cu final previzibil, iar a face baie în mare implică un risc pe care trebuie să şi-l asume prietenii şi familia. Scaunul tău rulant nu merge pe plajă, ci se împotmoleşte şi se afundă din ce în ce mai adânc în nisip, iar valurile sunt periculoase când cineva trebuie să te susţină permanent în apă, cu extrem de mare grijă.”, au precizat reprezentanții Asociaţiei Împreună pentru Viitor Constanţa.

Ce dotări are prima plajă pentru persoanele cu dizabilități

Parcul terapeutic are două zone de șezlonguri (100 de locuri) și două zone de cearșafuri (1.000 de locuri). Potrivit proiectului, plaja pentru persoanele cu dizabilități este dotată cu rampe de acces, o scenă pentru evenimente, grădină senzorială de relaxare, punct de hidratare, două locuri de joacă, o zonă de stimulare auditivă și una de stimulare vizuală și tactilă, o alee senzorială, un atelier de olărit, scaune mobile plutitoare pentru persoanele cu dizabilități și un cort de prim ajutor.

Copiii, care prezintă dificultăți la nivel senzorial, vor beneficia de două zone speciale. Este vorba despre zona de stimulare auditivă, dotată cu instrumente muzicale, dar și despre zona de stimulare vizuală și tactilă, prin care vor avea posibilitatea de a experimenta lumea înconjurătoare prin cele trei simțuri.

Inițiatorii proiectului social pun la dispoziție gratuit celor care vor să se relaxeze la malul mării inclusiv trei scaune, special construite pentru a facilita accesul pe nisip și în apa mării.

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu
Recomandări

Fetele de la Total Dance Show, pe scenă la Românii au Talent. Coregraful este judecat pentru abuz sexual. Reacția lui Florin Călinescu

 

Sectorul de plajă are o suprafață totală de 22.000 de metri pătrați și o deschidere la mare de 200 de metri. Accesul va fi gratuit pentru copiii cu nevoi speciale, persoanele cu dizabilități și familiile acestora.

În aprilie, Papa Francisc a închiriat o plajă privată aflată în apropiere de Roma. Mai precis, Suveranul Pontif va plăti chiria pentru o organizație caritabilă, care ajută oamenii cu dizabilități să se bucure de mare și soare.

sursă foto: radioconstanta.ro


Citește și EXCLUSIV / Stațiunile românești de pe Litoral, frumoase doar în cărțile poștale de acum 30 de ani. De la dusul gunoiului la cursa „horror” cu trenulețul


 

Close
Închide
  Close