Programul se va desfășura între orele 8 și 16 și va include activități educaționale și terapeutice adaptate copiilor care suferă de tulburări din spectrul autist. Pe lângă sălile de clasă, școala va avea și săli pentru consiliere, kinetoterapie, ergoterapie, logopedie, bucătărie educativă și spații de socializare și de relaxare, scrie monitorulcj.ro.
„Pentru noi, deschiderea acestei școli reprezintă o mare realizare, deoarece le oferă o șansă în plus copiilor care nu sunt pregătiți pentru integrarea în școlile de masă. Până acum, aceștia nu aveau de ales decât să meargă la o școală specială alături de copii care suferă de alte tipuri de afecțiuni și unde procesul didactic nu putea fi adaptat pentru ei. La noua școală se vor aplica metode specifice de educare și recuperare a copiilor cu tulburări din spectrul autist, iar fiecare clasă va avea cel puțin specialist în aceste metode, pe lângă cadrele didactice încadrate prin Inspectoratul Școlar”, a declarat Milena Prună, președintele Asociației Autism Transilvania.
Anunțul privind noua structura educationala a fost făcut cu ocazia Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului, care se celebrează în toată lumea în 2 aprilie.
Autismul este o tulburare complexă, neurobiologică, ce afectează comunicarea, relaţiile sociale şi comportamentul persoanei. Conform celor mai recente cercetări, autismul afectează 1 din 100 de copii.
Asociația Autism Transilvania este o organizație non-guvernamentală, înființată în august 2006, la inițiativa unor părinți care au copii cu afecțiuni din spectrul autist.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro