MENIU CAUTĂ

Prima victimă a Revoluției de la Timișoara era „înarmată” cu două pâini. A murit sub roțile unui TAB

Distribuie

Prima victimă a Revoluției de la Timișoara a fost o femeie care a murit sub roțile unui TAB. Informații șocante despre aceasta au ieșit la iveală.

Anul acesta se împlinesc 28 de ani de la Revoluția de la Timișoara, care s-a extins apoi în toată țara și a pus capăt dictatorii comuniste a lui Nicolae Ceaușescu.

În data de 17 decembrie 1989, după prânz, s-a înregistrat și primul deces. În perioada 17-20 decembrie au încetat din viață 72 de oaemni.

Potrivit adevarul.ro, prima victimă a Revoluției de la Timișoara este considerată Rozalia Popescu, o femeie care la acea vreme avea 55 de ani.

Ea nu a murit împuşcată, ci călcată de un TAB al Ministerului Apărării Naţionale. S-a întâmplat în Timişoara, cu câteva ore înainte să se dea ordinul de a trage. Femeia se afla într-un grup de manifestanţi care doreau să ajungă la Comitetul Judeţean al PCR. Martor a fost şi revoluţionarul Corneliu Vaida.

„S-a dat un ordin şi au pornit TAB-urile, care au început efectiv să ne fugărească. Erau două TAB-uri. În timp ce fugeam, am văzut peste umăr cum a fost călcată o femeie. Era cam la doi metri în spatele meu. Asta s-a întâmplat pe la prânz, era soare afară”, a declarat Corneliu Vaida.

Revoluționarul susține că Rozalia Popescu fusese la cumpărături înainte de a muri călcată de un TAB.

”S-a alăturat şi ea gruplui de manifestanţi, pentru că aşa se întâmpla atunci. Nu era nimic organizat, noi nu ne cunoşteam între noi. Avea două plase în mână din care se vedeau două franzele, a fost la cumpărături înainte. Dar era în grupul de manifestanţi, pentru că nu a rămas pe trotuar, ci era pe mijlocul şoselei, cu noi. Urletul ei de moarte îmi răsună şi azi în urechi!”, a mai spus Corneliu Vaida.


Citește și: Plopul care ”a făcut” mere în decembrie 1989 și l-a dărâmat pe Ceaușescu


 

Comentarii