Mergi direct la conținut »
Prima zi de școală. Google sărbătorește începerea școlii cu un doodle special
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Prima zi de școală. Google sărbătorește începerea școlii cu un doodle special

Prima zi de școală. Google sărbătorește începerea școlii cu un doodle special

Google celebrează prima zi de școală cu un doodle special pentru luni, 10 septembrie. Doodle-ul este reprezentat de mai multe cărți vesele, creioane, un glob pământesc și de un calculator.

Prima zi de școală este una emoționantă pentru elevii de clasa întâi care intră într-o nouă comunitate.

Cel mai mare motor de căutare, Google, celebrează începerea noului an școlar cu un doodle special. Acesta este reprezentat de mai multe cărți vesele, creioane, un glob pământesc și de un calculator.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (google.ro”>www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume. GOOGLE, al cărei nume provine de la numărul googol, adică 10 la puterea 100, este o corporaţie americană multinaţională care administrează motorul de căutare pe Internet Google.com.

Aproape 2,9 milioane de elevi din România încep luni școala. Festivitățile de deschidere a noului an școlar sunt programate să înceapă în jurul orei 9. Sunt însă unități de învățământ unde elevii și părinții au fost chemați de la ora 10 sau 11.

Școlile moderne fără nici un elev. Condiții deplorabile și instituții ”la cheie”, închise cu lacătul. Paradoxul învățământului rural

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

Structura anului școlar 2018-2019 arată că elevii vor merge la cursuri 168 de zile lucrătoare. Vor fi 34 de săptămâni de cursuri, organizate în două semestre.

Structura anului școlar cuprinde semestrul I (10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019) şi semestrul al II-lea (11 februarie 2019 – 14 iunie 2019).

Vacanţele elevilor din toate ciclurile de învățământ sunt programate astfel:

  • vacanţa de iarnă (22 decembrie 2018 – 13 ianuarie 2019);
  • vacanţă intersemestrială (2 – 10 februarie 2019);
  • vacanţa de primăvară (20 aprilie – 5 mai 2019) şi
  • vacanţa de vară (15 iunie – 15 septembrie 2019).

Suplimentar, clasele din învăţământul primar şi grupele din învăţământul preşcolar beneficiază de vacanţă în săptămâna 27 octombrie – 4 noiembrie 2018. Pentru clasele terminale din învăţământul liceal, anul şcolar se încheie în data de 31 mai 2019, iar pentru clasa a VIII-a, în data de 7 iunie 2019.


Citește și ANALIZĂ | Inteligența artificială amenință deja locurile de muncă din România


 

Close
Închide
  Close