Stimulentele și ajutoarele oferite de Primăria Capitalei prin administrațiile din subordine, la propunerea edilului Gabriela Firea, au ajuns la aproape 140.000 de persoane.

„În ciuda zvonurilor alarmiste și a dificultăților financiare, NU voi opri plățile lunare pentru copiii și adulții cu dizabilități, gravide, copii nou-născuți, fertilizare in vitro, tineri căsătoriți, consultații stomatologice pentru copii, familii monoparentale, chiria pentru victimele violenței domestice”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Ajutoare financiare pentru persoanele cu dizabilități, rechizite și pentru medicamentele femeilor însărcinate

Începând din 2017, DGASMB a acordat:

• Ajutoare financiare de 500 de lei pe lună pentru persoanele adulte cu dizabilități – 48.513 de beneficiari

• Ajutoare financiare de 1.000 de lei pe lună pentru copiii cu dizabilități – 5.390 de beneficiari

• Stimulent financiar de 2.500 de lei pentru nou-născuţi – 40.723 de beneficiari

• Ajutor social pentru familia monoparentală – 156 de beneficiari

• „Vouchere Materna” în valoare de 2.000 de lei pentru medicamentele şi investigaţiile medicale ale femeilor însărcinate –  21.461 de beneficiari

• Sprijin financiar de 450 de lei pentru rechizite – 699 de beneficiari.

Bani de la buget pentru fertilizare in vitro, aparate dentare pentru copii și testarea genetică la cancerul de sân

Prin ASSMB, s-au acordat:

• Sprijin financiar de 13.800 de lei pentru fertilizarea in vitro. Proiectul a avut o primă etapă anul trecut, când 1.000 de cupluri au beneficiat de acest ajutor. Următoarea etapă (2019-2020) are ca țintă 2.000 de beneficiari, până acum fiind aprobate 490 de dosare. 174 de copii s-au născut în urma procedurilor de fertilizare in vitro decontate de PMB, potrivit municipalității.

Prima etapă a proiectului a costat aproximativ 2,6 milioane de euro, în timp ce pentru a doua etapă au fost alocați 5,85 de milioane de euro.

• Sprijin financiar pentru prezervarea fertilității, prin proiectul „Newborn”, înainte de a începe tratamentele oncologice – are un buget de 190.000 de euro și vizează 138 de femei și 175 de bărbați.

Până acum au fost depuse și aprobate nouă dosare.

• Ajutor financiar pentru consultații stomatologice și montarea de aparate dentare elevilor din București, cu vârste între 7 și 16 ani. Bugetul total este de aproximativ 200.000 de euro.

Proiectul presupune acordarea de sprijin financiar în valoare de 750 de lei / arcadă sau 1.500 de lei pentru ambele arcade.

Au fost depuse, până în prezent, 686 de dosare și au fost aplicate 727 de aparate ortodontice unui număr de 398 de elevi. Alți 280 sunt în diverse etape.

• Ajutor financiar de 1.100 de lei sub formă de vouchere pentru aparate dentare mobile pentru elevii cu vârste între 7 și 16 ani. Perioada de implementare este 2019 – 2021 și până acum au fost depuse 140 de dosare.

• Sprijin financiar de 990 de lei pentru elevii mai mari pentru montarea de aparate dentare fixe. Bugetul total se ridică la 4,2 milioane de euro, până în prezent fiind înregistrate 133 de înscrieri și predate voucherele primilor doi beneficiari.

• Ajutor financiar pentru testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente. Până în prezent au fost aprobate 229 de cereri, iar valoarea decontată este de peste 630.000 de euro.

• Sprijin financiar de 10.000 de lei pentru medicii angajați în spitalele din subordinea ASSMB pentru a participa la cursuri de specialitate în străinătate.

• Vize medicale bianuale gratuite pentru 85.000 de tineri sportivi legitimați în București, până în 18 ani (51.000 de copii cu vârste între 5 și 14 ani și, respectiv, pentru 34.000 de copii cu vârste între 14 și 18 ani).

Până în prezent au fost înregistrate 46 de cereri, toate fiind deja programate.

Premii pentru aniversarea căsătoriei

Prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București au fost acordate:

• Premii de 1.000 de lei şi Diplomă de Onoare pentru aniversarea a 25 de ani de căsătorie, premii de 1.500 de lei pentru aniversarea a 50 de ani de căsătorie și premii de 3.000 de lei pentru aniversarea a 75 de ani de căsătoriei – 3.349 de beneficiari

• Decontarea unei perechi de ochelari de vedere în valoare de maximum 250 de lei pentru pensionarii din București care au pensia mai mică decât salariul minim net pe economie – 2.263 de beneficiari.

• Teste gratuite pentru cancerul colorectal pentru 1.500 de pensionari, în parteneriat cu Asociația Sănătate pentru Comunitate și cu NEOLIFE – 400 de persoane înscrise în prima săptămână de la lansare.

Bani pentru tinerii căsătoriți

Prin Centrul pentru Tineret al Municipiului București au fost date:

• Stimulente de 1.500 de lei pentru căsătorie – 16.450 de beneficiari

• Tichete pentru cursuri de calificare sau perfecționare și stimulente de angajare pentru tineri (18 – 35 de ani) – 88 de solicitanți până în preznet, 85 au beneficiat de tichete.

Citeşte şi:

Localnicii din Gura Șuții o descriu ca pe un copil-model pe fetița ucisă la ei în sat. „Mihaela le zicea tuturor «Săru’mâna»”

Au legat termopanele cu lanțuri și au plecat! S-au speriat după ce presa a scris despre „tunul” de 13 milioane de euro dat la Primăria Sector 5 pentru blocuri

Circuitul cu aromă de pastis. Libertatea a vizitat arena de Formula 1 de la Le Castellet, construită cu banii factotumului Paul Ricard

Urmărește-ne pe Google News
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
PARTENERI - GSP.RO
Anamaria Prodan și Ciprian Marica, imagine virală într-o locație de lux. Cum au fost pozați cei doi
BOMBĂ! Rafila, anunț ȘOC despre românii cu 3 doze de vaccin! Toți trebuie să afle
Playtech.ro
BOMBĂ! Rafila, anunț ȘOC despre românii cu 3 doze de vaccin! Toți trebuie să afle
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Observatornews.ro
Ce riscă românii care refuză încorporarea în armată, în caz de război sau stare de asediu
Horoscop 28 ianuarie 2022. Săgetătorii au multe pe cap, ceea ce nu e deloc o noutate, dar asta e ceea ce poate complica lucrurile
HOROSCOP
Horoscop 28 ianuarie 2022. Săgetătorii au multe pe cap, ceea ce nu e deloc o noutate, dar asta e ceea ce poate complica lucrurile
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
Știrileprotv.ro
Cine e tânărul cu BMW care a pierit în mașina strivită de un TIR, pe un drum drept
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Telekomsport
ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer
PUBLICITATE
Raluca Feher, despre secretele vieții ei de influencer