Primăria Capitalei va demara proiectele de amenajare de piste de biciclete. Gabriela Firea: „Bucureștiul poate fi un oraș prietenos cu bicicliștii“

11 mai 2017 23:53

Primăria Capitalei va demara proiectele de amenajare de piste de biciclete. Acestea sunt cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) și în Planul de Mobilitate Urbană București – Ilfov (PMUD), dar și studiul de fezabilitate privind accesarea celor 10 milioane de euro puși la dispoziție de Uniunea Europeană (UE), prin intermediul Ministerului Mediului, pentru realizarea de piste de biciclete.

„Bucureștiul poate fi un oraș prietenos cu bicicliștii, așa cum sunt multe din marile capitale europene. Avem condițiile prealabile îndeplinite pentru demararea construcției unui sistem inteligent de piste de biciclete în oraș, care să permită folosirea bicicletei sau a altor mijloace de transport nepoluante nu doar în scop recreativ, ci ca alternative viabile la deplasarea cu autovehicule. Mersul cu bicicleta la școală sau la serviciu trebuie să devină o obișnuință și în București”, a spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro