Mergi direct la conținut »
Primăria din Târgu Jiu vrea camere de supraveghere la ghenele de gunoi
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Primăria din Târgu Jiu vrea camere de supraveghere la ghenele de gunoi

De Răzvan Mihalașcu,

Primăria Târgu Jiu intenționează să instaleze un sistem de camere de supraveghere a ghenelor de gunoi din oraș. Edilii vor astfel să verifice dacă societatea de salubritate ridică deșeurile și să-i depisteze pe cei care aruncă gunoiul la întâmplare.

Ad placeholder

Proiectul a fost anunțat miercuri de autoritățile din Târgu Jiu, după ce polițiștii locali au sancționat operatorul serviciului de salubritate cu 2.000 de lei. Motivul: nu a respectat obligația de a asigura curățenia în locurile special amenajate de depozitare a reziduurilor menajere.

„A fost o propunere care a venit în urma unor discuţii pe care le-am avut cu şeful Serviciului de Gospodărire Comunitară. Cred că ar fi, pe de-o parte, în interesul majorităţii cetăţenilor din municipiul Târgu-Jiu, care respectă regulile, în primul rând regulile de bun simţ, nu neapărat de lege, dar şi în interesul autorităţii care ar putea să verifice mult mai atent modul în care se face colectarea deşeurilor din cartierele din municipiul Târgu-Jiu. Avem, în ultimul timp, destul de multe reclamaţii venite de la cetăţenii din Târgu-Jiu, că nu se ridică gunoiul la timp de la ghenele de gunoi din acele cartiere şi de aceea am considerat că este binevenită o astfel de măsură”, a declarat, Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu-Jiu, conform Mediafax.

Edilul din Târgu Jiu spune că deocamdată nu se cunosc costurile unei astfel de investiții. Primarul Marcel Romanescu a cerut Direcției Tehnice o estimare pentru a vedea care ar fi suma ce ar trebui prevăzută în buget pentru achiziționarea camerelor și a sistemului de monitorizare.

De cealaltă parte, Luis Popa, fostul director al firmei de salubritate din Târgu Jiu, a criticat inițiativa de monta camere de supraveghere la ghenele de gunoi și susține că orașul ar avea alte probleme.

„Din punctul meu de vedere, nu este o propunere foarte bună, având în vedere că în municipiul Târgu-Jiu mai sunt multe de făcut, până a ajunge la a monta astfel de camere. Noi, în Târgu-Jiu, încă avem probleme cu câinii, cu caii care merg prin oraş liberi, nu ştim să-l promovăm pe Brâncuşi cum trebuie, centrele de copii, mă refer la cele sportive, încă nu funcţionează. Şi noi insistăm să punem camere în aceste puncte de colectare din oraş. (…) Există un contract de concesiune, care are anumite grafice de colectare, acele grafice de colectare pot fi verificate, sunt oameni din primărie care pot să facă acest lucru, există staţii prin care se transmite ce se întâmplă în oraş, există GPS-uri la maşini să se vadă de câte ori trece acea maşină pe fiecare stradă, deci practic există alte soluţii care pot fi puse în practică până la a monta aceste camere „, a menționat Luis Popa, directorul Serviciului Judeţean de Gestionare a Deşeurilor şi a Activităţilor de Salubrizare Gorj, din subordinea Consiliului Judeţean Gorj.

Totodată, polițiștii locali au avertizat că persoanele care aruncă gunoaie lângă ghenele operatorului serviciului de salubrizare riscă să fie amendate cu 1.000 de lei.

În decembrie 2018, un director din Primăria Târgu Jiu a pus femeia de serviciu să-i facă pedichiura. În urma scandalului, Marian Rotaru a fost detașat tot pe o funcție de director.

sursă foto: 123rf


Citește și Matteo Politi avea o poliţă de malpraxis, din februarie 2018. Sorina Pintea: „Există clinici serioase care l-au refuzat, pentru că nu avea dosarul complet”


 

Ad placeholder
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
PARTENERI - GSP.RO
Ce s-a întâmplat cu asistenta care a apărut în lenjerie intimă în fața pacienților, iar șefii au sancționat-o. Norocul i-a surâs
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
PARTENERI - PLAYTECH.RO
ADEVĂRATUL motiv pentru care Lidia Buble și Răzvan Simion s-au despărțit! Ea i-a CERUT să...
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
HOROSCOP
Horoscop 10 iulie 2020. Leii pot fi tentați să încalce anumite drepturi ale altora
RECOMANDĂRI
Parteneri
 
Ad placeholder
Parteneri
Parteneri
Close
Închide
  Close