MENIU CAUTĂ
14 Noi. 2017 11:20

#SalariileRomanilor: Primăria Iași vrea să blocheze revoluția fiscală. Mihai Chirica: „Impactul e distructiv”

Distribuie

Primăria Iași vrea să blocheze revoluția fiscală pe motiv că se încalcă „cadrul de legalitate privind autonomia locală”. Anunțul a fost făcut de Mihai Chirica, edilul PSD care a precizat că vrea să adreseze Avocatului Poporului.

Mihai Chirica a explicat de ce încearcă să oprească măsurile adoptate de Guvern pentru modificarea Codului Fiscal, notează digi24.ro.

„Se încalcă în mod flagrant un cadrul de legalitate privind autonomia locală. Autoritățile locale trebuie consultate privind modul de repartizare a resurselor', a spus, pentru sursa citată, Mihai Chirica, primarul Iașiului.

Edilul social-democrat susține că se va adresa mai multor instituții pentru a bloca ordonanța adoptată de Executiv.

„Ne vedem în situația de a ne adresa Avocatului Poporului și vom cere și sprijinul Înaltei Curți de Casație și Justiție și Ministerului Justiției, care pot face demersuri la CCR ca să blocheze ordonanța, sau găsirea unei soluții rezonabile care să acopere deficitul', a precizat edilul.

Primarul Mihai Chirică a explicat că măsura Guvernului va afecta bugetele orașelor și localităților din toată țara.

„Impactul e foarte mare, zeci de milioane de euro prejudiciu pentru bugetul local in 2018, deci peste 40% din veniturile proprii. Nu ne-a întrebat nimeni cum ne plătim datoriile la banci, suntem în etapa de cofinanțare a unui program european, precum și asupra celorlalte credite pe care le avem de sustinut. Nu ne-a întrebat nimeni ce facem cu investiții, angajamente pe care ni le-am asumat. Nu ne-a întrebat nimeni despre obligațiile față de educație, sanatate', a mai spus Chirica.

Potrivit sursei citate, edilul nu a fost convins de compensațiile promise de Guvern, astfel încât muncipalitățile să nu aibă un buget mai mic anul viitor.

„Nu poți ieși pe sticlă să spui: o să vă mai dam. Din ce știe cel mai puțin pregătit contabil, nici 4% nu acoperă ce face ordonanța. Nu putem discuta de 3%. Ce e asta, că vă dam 3%?', a spus Chirica.

Mihai Chirica susține că nu este singurul primar care are o astfel de părere despre modificarea Codului Fiscal.

„Pentru alte localități, impactul e distructiv', a spus el.

În iunie, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a cerut organizarea unui congres în PSD, susținând că social-demorații au nevoie de o nouă conducere.


Citește și REPORTAJ / Șapte români înfruntă Atlanticul pe un velier. Luptă trei săptămâni cu vânturile, valurile și furtunile pentru copiii cu autism/ GALERIE FOTO


 

Citește mai multe despre mihai chirica, #SalariileRomanilor, Iași și primar pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii