De Delia Chilianu,

Din cei 52 de consilieri generali prezenți la ședința CGMB de miercuri, 32 au votat „pentru”, 18 s-au abținut și 2 au fost „împotrivă”. Pentru a fi aprobat, proiectul trebuia să fie votat de două treimi din numărul total al consilierilor generali.

Primarul general al Capitalei le-a spus consilierilor, după ce proiectul a fost respins: „Spital nu vreți, parcări nu vreți, îngropați Bucureștiului doar ca să nu facă Gabi Firea proiecte”.

La finalul votului, primarul general, Gabriela Firea, a mai declarat că există consilieri care nu votează în interesul bucureșteanului, ci așa cum le dictează formațiunile politice din care fac parte. Firea l-a atacat de mai multe ori pe președintele PNL București Cristian Bușoi: „Este vorba doar despre orgoliul politic al domnului Cristian Buşoi, care i-a amenințat cu excluderea pe consilierii PNL dacă votează favorabil”, a mai spus Firea.

Potrivit proiectului, CGMB ar fi urmat să preia din administrarea Regiei Autonome de Transport București (RATB) imobilul situat în Șoseaua Pipera nr. 55, în vederea realizării obiectivului de investiții “Spitalul Metropolitan”. Autobaza RATB Pipera ar fi trebuit să fie relocată la alte amplasamente ale Regiei, în termen de 12 luni.

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini
Recomandări

Filmul descinderii polițiștilor în casa soției politicianului PNL asociat cu clanurile interlope. Adevăratele imagini

 

Spitalul Metropolitan ar urma să fie construit de la zero și ar urma să aibă secții de oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală și un total de 2.000 de paturi.

Construirea Spitalului Metropolitan a fost avizată în iulie 2017, în ședința CGMB. Municipalitatea a solicitat Guvernului să emită o hotărâre pentru transmiterea din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune (SRTv) în domeniul public al Municipiului București și administrarea CGMB a imobiluluii situat în Șoseaua Pipera nr. 63-65, în vederea realizării Spitalului Metropolitan.

Deși solicitarea a fost transmisă Guvernului de mai multe luni, până acum nu s-a luat nicio decizie. Astfel, Primăria a propus ca Spitalul Metropolitan să fie construit pe un teren al RATB. În proiectul de hotărâre respins de consilierii CGMB în ședința de miercuri se specifica faptul că “a fost luată în calcul această posibilitate, deoarece a fost făcută o solicitare către Guvernul României, în vederea transmiterii imobilului situat în Șoseaua Pipera nr. 63- 65, sector 2, din domeniul public al statului și administrarea Societății Române de Televiziune în domeiul public al municipiului București și CGMB solicitare care nu are nici o finalitate în acest moment”.


Citește și:

VIDEO | Răbdare și tutun (la propriu)! Am călătorit cu ”trenul fantomă” din București, între Gara de Nord și Gara de Est

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu
GSP.RO

ULTIMA ORĂ! Decizia luată de Parchetul General în cazul accidentului mortal produs de Mario Iorgulescu

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală
HOROSCOP

Horoscop 17 februarie 2020. Scorpionii se focusează pe sfera sentimentală