Creșterile salariale au fost aprobate de consilierii municipali din Bistrița printr-un proiect de hotărâre ce vizează stabilirea salariilor de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din aparatul de specialitate al primarului municipiului Bistriţa şi serviciile de interes public local, relatează Mediafax.ro.

Nu mai puțin de 895 de angajați ai municipalității din Bistrița și aproape 200 de asistenți personali vor avea salariile majorate cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de lei, începând de luna viitoare.

Conducerea Primăriei Bistrița va beneficia de cel mai mari creșteri salariale. Așa se face că primarul, cei doi viceprimari, administratorul public și secretarul municipiului urmează să încaseze sume de peste 10.000 de lei în fiecare lună.

Primarul din Bistrița va primi un salariu de trei ori mai mare. De unde au fost găsite fondurile necesare

De cea mai mare creștere beneficiază primarul orașului Bistrița. Ovidiu Crețu va încasa un salariu de aproape trei ori mai are față de cel din prezent. Începând din luna august, edilul va avea o indemnizație de 13.050 de lei, față de 4.200 de lei, cât câștigă în momentul de față, arată sursa citată.

salarii primaria BistritaIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 2

Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat
Recomandări
Clotilde Armand, trimisă în judecată în ziua în care și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat. De ce e acuzată și cum a reacționat


Citește și EXCLUSIV. Răsturnare de situație în cazul Boureanu. Unii dintre polițiștii-martori și-au schimbat mărturiile!


Cei doi viceprimari ai municipiului Bistriţa vor avea salarii de 11.600 de lei, în timp ce administratorul public va încasa 10.310 de lei.

Potrivit proiectului de hotărâre, salarii peste 10.000 de lei vor avea şi secretarul municipiului – 10.440 de lei, arhitectul şef- 10.295 RON, dar şi directorii executivi, care vor primi lunar 10.150 de lei.

Liderul de sindicat din Primăria Bistrița, Sabina Mălaicu, susține că se vor majora, în mod special, salariile mici ale angajaților instituției.

::placeholdeR–>

Totodată, efortul bugetar necesar pentru creșterile salariale din Primăria Bistrița este de 18 la sută, a explicat purtătorul de cuvânt al primăriei municipiului Bistriţa, Mihai Ruşti, pentru sursa citată.

Suma de 4,2 milioane de lei, banii necesari pentru creșterile salariale, a fost luată de la secțiunea de dezvoltare și de la mai multe proiecte pe care Primăria Bistrița nu mai reușește să le încheie anul acesta.

Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”
Recomandări
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul său: „Vor deveni cu siguranţă o ţintă”

Sursă foto: Bistriteanul.ro


Citește și VIDEO EXCLUSIV/ Mihai Mitoșeru a intrat la cheltuieli înainte de nuntă. Câinele i-a ros toți pantofii!


 

Google News Urmărește-ne pe Google News