Mergi direct la conținut »
Rezultate finale Bacalaureat 2017. În comuna unde nici primarul nu are Bacalaureatul, un singur elev a promovat
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Rezultate finale Bacalaureat 2017. În comuna unde nici primarul nu are Bacalaureatul, un singur elev a promovat

Rezultate finale Bacalaureat 2017. În comuna unde nici primarul nu are Bacalaureatul, un singur elev a promovat

Primarul din Turburea, județul Gorj, dădea vina pe profesori pentru faptul că niciun absolvent al liceului din localitate nu a promovat Bacalaureatul. Se întâmpla săptămâna trecută, după afișarea primelor rezultate la Bacalaureat. Pe 10 iulie, după publicarea rezultatelor finale la Bacalaureat, comunca Turburea se laudă cu un singur elev care a promovat examenul. 

La Liceul Tehnologic Turburea, din Gorj, un singur elev a promovat Bacalaureatul. Săptămâna trecută, rata de promovare era 0%. O absolventă a făcut contestație și și-a mărit nota la Limba română de la 5,1 la 5,5. Astfel, a obținut media finală 6,1 și a promovat examenele.

Ion Bîrcă, primarul din Turburea, spune săptămâna trecută că de vină pentru rezultatele slabe sunt profesorii, care nu au dat meditații elevilor. De altfel, nici edilul nu se laudă cu diplomă de Bac, dar spune că tinerii nu ar trebui să îi urmeze exemplul, pentru că el „a fost un caz fericit”.

„Este nota profesorilor care îşi desfăşoară aici activitatea, la liceul din Turburea, nu este nota copiilor. Eu trag un semnal de alarmă: de trei ani, în continuu strig să facă meditaţii, prezenţa la ore. De câte ori am fost pe la ore, nu am găsit decât şase-şapte elevi din câţi erau în clasă”, spune edilul Ion Bîrcă, potrivit Mediafax.

Primarul din Turburea a dat acum 30 de ani Bacalaureatul, însă nu l-a luat. A mai încercat când avea 47 de ani, iar ulterior a amânat susţinerea probelor, pentru a se ocupa de campania electorală. Faptul că nu a promovat niciodată examenele nu îl afectează, însă, pe edil. „Pentru funcţia de primar, cred că nu există facultate de primar. Aici trebuie să fii un om gospodar, un om bun, un om să te pricepi, că dacă ajungi acolo şi nu ştii ce-i cu tine, te duci la puşcărie”, a spus Bîrcă.

Pe elevi, însă, îi sfătuiește să învețe și să nu îi urmeze exemplul.


Citește și: EXCLUSIV/ Monica Anghel a ajuns pe masa de operație! Ce diagnostic i-au pus medicii

Close
Închide
  Close