Mergi direct la conținut »
Primarul din Sîngeorz-Băi și-a cumpărat biroul comandat de Elena Ceaușescu
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primarul din Sîngeorz-Băi și-a cumpărat biroul comandat de Elena Ceaușescu

Primarul din Sîngeorz-Băi și-a cumpărat biroul comandat de Elena Ceaușescu

Biroul impresionant sculptat de meșterii din Târgu-Mureș și tapițat cu goblen, comandat de Elena Ceaușescu pentru cabinetul său în 1989, a ajuns în biroul primarului Traian Ogâgău din Sîngeorz-Băi. Nevasta dictatorului nu a mai apucat să se bucure de mobilier, însă acesta va fi folosit abia acum, după aproape 27 de ani de când a fost confecționat de un primarul orașului.

De Raluca Nechiti,

Timp de zece ani, impresionatul birou, evaluat la 15.000 de euro, s-a plimbat prin lume, însă în ultimii 15 ani acesta a zăcut într-un depozit. Mobilierul a fost comandat fabricii de mobilă de la Târgu Mureș, chiar de Elena Ceaușescu, în 1989, însă a venit Revoluția și corpurile din lemn masiv, sculptate impecabil de meșterii tâmplari mureșeni nu au mai ajuns să mobileze Cabinetul nr. 2.

Biroul este o adevărată operă de artă, toate piesele sunt lucrate manual, sculptate în stilul renașterii italiene. Lemnul folosit este de paltin, un lemn foarte pretențios și totodată prețios dar deși au trecut 27 de ani de la prelucrare, mobilierul arată impecabil.

Pasionat de bunurile dictatorului

primarDupă Revoluție, mobilierul a rămas în depozitul fabricii, iar mai apoi a fost achiziționat de un om de afaceri care se ocupa cu exportul de mobilier și a ajuns în Rusia la marile expoziții de profil, fiind reprodus în 20 de exemplare (realizate tot la Târgu-Mureș), toate livrate la Kremlin.

Mobilierul original, cel comandat de Elena Ceaușescu, a fost readus în România și de 15 ani zace ascuns într-un depozit. Aici a dat de urma lui noul primar al orașului, Traian Ogâgău, și a reușit să îl cumpere cu doar 2.000 de euro.

Biroul a fost plătit de noul primar din buzunarul propriu, acesta fiind pasionat de bunurile care au aparținut familiei Ceaușescu. În urmă cu câțiva ani, el a achiziționat fosta casă de protocol a lui Ceaușescu din centrul Bistriței și a transformat-o într-un restaurant elegant.

Close
Închide
  Close