Mergi direct la conținut »
UPDATE / Nicolae Robu a lăsat fără internet și Servicii ale Primăriei Timișoara, după ce a tăiat cablurile (FOTO)
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE / Nicolae Robu a lăsat fără internet și Servicii ale Primăriei Timișoara, după ce a tăiat cablurile (FOTO)

UPDATE / Nicolae Robu a lăsat fără internet și Servicii ale Primăriei Timișoara, după ce a tăiat cablurile (FOTO)

Acțiune de amploare luni seară, în centrul Timișoarei. Sub supravegherea primarului Nicolae Robu, mai multe cabluri aeriene deținute mai mulți operatori de telefonie, televiziune si Internet au fost tăiate, după ce aceștia fusese notificați în mai multe rânduri să-și mute cablurile în subteran.

UPDATE – ora 18.15: După Inspectoratul Școlar Timiș și câteva licee, iată că și Servicii ale Primăriei Timișoara cad victime în Războiul cablurilor declanșat de primarul Nicolae Robu, luni seară, când angajați ai municialitatii au retezat mai multe fire agățate pe stâlpi, pe care operatorii nu s-au conformat să le îngroape în subteran, așa cum ar fi trebuit să o facă de aproape 10 ani.

Este vorba de Serviciul de Evidența Populației, dar și de Serviciul Creșe, Biroul de Management al Calității, Biroul Salubrizare, Iluminat Public, Transport și Siguranța Circulației, de pe strada Piatra Craiului.

„Vom face apel la operator că în cel mai scurt timp să remedieze problema. Deocamdată, nu știm dacă serviciile au fost tăiate de către echipele Primăriei sau chiar de către operator. Este vorba despre o conexiune VPN (Virtual Private Network). În Piatra Craiului, internetul este tras prin VPN de la Primăria Timișoara. Am cerut firmei care se ocupă de conexiunile VPN să vadă care este problema și să o remedieze”, a declarat city managerul Robert Kristof, pentru opiniatimisoarei.ro.

Primarul Timișoarei, prezent la acțiunea care a avut loc în zona Podului Mihai Viteazul, a declarat că s-a luat decizia de a se interveni cu „ghilotina”, dupa ce a observat că proprietarii cablurilor aeriene nu au dorit cu „vorba bună” să le mute în subteran. În urma acestei intervenții, o parte din zona centrală a Timișoarei a rămas fără Internet ori semnal la televiziune sau telefonie.

„Am anunțat destul de demult că vine momentul în care declanșam pur și simplu o campanie de tăiere a cablurilor pentru a-i obliga pe proprietarii lor să le ducă în subteran. Au fost notificați, răsnotificați, dar, din pacate, niciodată nu s-au dovedit constructivi. În această seara am stabilit ca vom fi aici și eu și colegii care se ocupă de problemele acestea și vom începe să tăiem cablurile. Au auzit si acum sunt si unii proprietari prezenti aici și își taie singuri cablurile.

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea
Recomandări

Medicii care stau 24 de ore din 24 în spitale sunt puși să-și plătească mâncarea

 

Nu știu câte persoane vor fi afectate, mie îmi pare foarte rau pentru cetățeni, pentru ca ei nu au nicio vină, ei sunt abonati la diversi operatori pentru diverse servicii, de vina sunt furnizorii respectivi, că nu-i respecta pe abonații lor, că daca i-ar fi respectat, nu ar fi creat aceasta situație. Ei bine, se va face cu ghilotina dacă nu merge cu vorba bună. Vom continua și nu ne vom opri până când nu vom scăpa orașul de cabluri aeriene”, a afirmat Nicolae Robu, potrivit presei locale.

Potrivit tion.ro, care îl citează pe Culiță Chiș, șeful Direcției Generale Drumuri, Poduri, Parcaje și Rețele de Utilități din cadrul Primăriei Timișoara, 12 firme dețin cabluri în oraș.

„Sunt în jur de 12 firme care dețin cabluri, au fost notificate în scris conform legii. Din acest moment se taie și nu au decât să suporte consecințele. Se taie până la catedrală și apoi toată zona centrală. Ei ar trebui să știe că le tăiem, au văzut că nu ne jucăm”, a spus Chiș, pentru sursa citată.

Foto: Opiniatimișoarei.ro

Close
Închide
  Close