Achiziția a fost făcută în 2014 de Eurodesign Consulting, firma deținută de Ioan Chirica, fratele primarului din Iași.

Casa cu parter, etaj și mansardă se află în cartierul Bucșoaia a orașului sucevean Frasin. Vila are o poartă monumentală din lemn, în stil maramureșan, precum și patru foișoare. Unul dintre acestea are aproape 100 de metri pătrați și adăpostește un grătar. De asemenea, o suprafață de aproape 250-300 de metri pătrați din curte sunt acoperiți cu pavele multicolore, dispuse într-un desen geometric.

De asemenea, aproape de pădure și de limita proprietății, se află o biserică în construcție. Aceasta are în apropiere trei chesoane prin care este captată apa unui pârâu și coborâtă până la stradă astfel încât să nu inunde proprietatea.

Primarul Mihai Chirica ar avea o vilă secretăIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 5

Reporter de Iași scrie că proprietatea nu apare în declarația de avere a primarului Mihai Chirica, ci se află în posesia firmei Eurodesign Consulting care ar fi firma-paravan a primarului, trecută pe numele fratelui său, Ioan.

EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro
Recomandări
EXCLUSIV. PNRR-ul avansează în ritm de melc. Zeci de restanțe ale Guvernului Ciolacu. România riscă să piardă miliarde de euro

Vânzarea proprietății s-a parafat pe 26 martie 2014, la notarul Janina Ovidia Ionescu din Mihăilești, județul Giurgiu. Atunci a fost încheiat contractul de vânzare-cumpărare pentru o suprafață de teren de 2.724 metri pătrați între Radu Lăzărescu și firma Eurodesign Consulting SRL. Prețul declarat a fost de 10.000 de euro.

Firma Eurodesign Consulting SRL îl are în scripte drept unic acționat și administrator pe Ioan Chirica, fratele primarului Mihai Chirica.

În aceeași zi, la același notar, Radu Lăzărescu a vândut și cealaltă parte a proprietății, care fusese înregistrată pe numele firmei sale SC Merit Special Training SRL. Este vorba despre o casă aflată în construcție și alți 1.527 mp de teren, în prelungirea celeilalte parcele.

Aceste proprietăți au fost vândute, la același notar, lui Florin Marcu, patronul unei pizzerii din Iași, considerat un apropiat al lui Mihai Chirica, în acea perioadă viceprimar al Iașiului.

După o lună și jumătate, Marcu a vândut casa și terenul către Eurodesign Consulting, firma lui Ioan Chirica.

România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice

Recomandări
România, între țările care vor pierde zile de vreme confortabilă în următorii ani. Balcanii, zona cea mai afectată din Europa de schimbările climatice


::placeholdeR–>

La momentul încheierii tranzacției, casa era ridicată la roșu, avea geamuri și acoperiș, însă curtea nu era amenajată.

Fratele lui Mihai Chirica: „Doar Dragnea să aibă? Fratele meu a făcut atâtea pentru oraș”

Potrivit sursei citate, primarul Mihai Chirica a răspuns în scris că vila aparține unei persoane juridice „nu mie sau altcuiva”. De asemenea, edilul din Iași a afirmat că nu a participat la tranzacționarea vilei și că nu deține documente privind valoarea investiției.