În filmulețul publicat pe internet se vede cum oamenii se plâng că ar fi făcut bătături la mâini de cât au transcris la liste și că ar fi exploatați. 


Surse din Primăria Sectorului 5 au declarat pentru Libertatea că totul s-ar fi petrecut în subsolul primăriei, în biroul șefului Amenajare Edilitare și Salubrizare, pe scurt AES.

Filmarea este făcută în subsolul clădirii Primăriei, în unul din birourile AES-ului. Domnul în cămașă albastră și doamna îmbrăcată cu ie albastră sunt candidați la consilieri locali pe listele lui Florea.

Angajat al PS5:

Una dintre surse susține că responsabil pentru întocmirea listelor ar fi Mircea Serediuc, chiar șeful AES, al cărui birou ar fi fost folosit în filmul cu camera ascunsă.

Un alt responsabil de semnături ar fi Denisa Frunză, director Direcția de Resurse Umane. Numele celor doi apar și în filmarea postată pe internet.

“Directoarea care trebuie să aibă cinci pixuri diferite”

“Cea care s-a ocupat mereu de semnături a fost Denisa Frunză. A adus-o el de pe la Olguța Vasilescu și acum îi e fidelă. Ea e vicepreședinte PSD Sector 5 și Director Resurse Umane la Primărie Sectorului 5. Ea trebuie să aibă cinci pixuri diferite cu care să transcrie și să semneze listele. Pe lângă ea, responsabil e și Mircea Serediuc”, a afirmat sursa din primărie.

Denisa Frunză a răspuns la apelul Libertatea, dar a declarat că nu a văzut filmulețul și că nu se ocupă de strângerea semnăturilor.

“Nu știu la ce vă referiți!”, a conchis ea.

“Semnăturile au fost strânse așa cum trebuie, pe teren”

Un alt om invocat în film, în momentul în care ar suna să verifice dacă listele sunt gata, este șeful AES, Mircea Serediuc. 

El a spus, pentru ziar, că se face o anchetă internă “care va lămuri situația”, dar, la primul apel, a spus că “nu am văzut filmul”.

Apoi a revenit. Și a lăsat să se înțeleagă faptul că, de fapt, acolo se verificau listele, după ce au fost culese pe stradă.

“Eu vă pot spune atât. Semnăturile au fost strânse așa cum trebuie, pe teren, întocmite de președinții de organizații locale. Pe stradă, în bloc. Dar nu într-un birou. Într-un birou eventual se fac verificări și centralizări de liste. La o listă care vine din teren s-ar putea ca cineva să omită sectorul sau numărul de poziții. Și acestea puteau eventual să fie completate în birou. În niciun caz nu s-au strâns semnături în plus. Nu s-au falsificat”.

Primarul: “Acel filmuleț e un fals”

Daniel Florea a răspuns apelului Libertății.

– Domnule, primar, despre ce vorba în film?
– Am văzut și eu filmul, e o minciună. O să fac eu plângere penală împotriva celor care ticluiesc probe pentru a…

– Ce se întâmpla de fapt acolo? Ce să înțeleagă oamenii din acel film?
– Acel filmuleț e un fals și vom depune plângere penală împotriva celor care l-au făcut și a celor care îl popularizează. Aceasta e singura mea reacție, o să aveți o reacție mult, mult mai amplă mâine, când termin și eu de făcut…

– Mai există niște informații, că folosiți aceste semnături mereu din 2016 încoace.
– Lăsați-mă cu prostiile astea, deci nu, astea sunt tâmpenii. Ce aveam eu să vă spun, v-am spus. Mâine o să vă spun mai multe. Da?

– Bine!
– Hai, mersi frumos!

Fina lui Vanghelie apare și ea în film

Una dintre sursele Libertatea a identificat și un personaj din filmare. În plus a explicat și contextul în care ar fi putut fi făcută publică o operațiune secretă și ilegală.

“Una dintre angajatele care semna la liste, în înregistrare, e fina lui Vanghelie, el i-a cununat copilul. Iar Vanghelie mai are oameni acolo, angajați la primărie. Sunt angajați de mult, nu infiltrați acum. Doar că acum nu li se mai întâlnesc interesele lui Florea și Vanghelie, că mult timp ei doi au fost prieteni. Practic subiectul a fost făcut public de Stoichiță, finul lui Vanghelie. El i-a contestat candidatura lui Florea exact pe speța asta și a făcut public și filmul”.

Știe Firea?

Același angajat al primăriei a precizat că este foarte posibil ca Gabriela Firea, pentru care pregătea Daniel Florea o parte dintre semnături, să nu știe nimic.

“Nu cred că Firea știe, pentru că relația lor nu este bună, s-a stricat la un moment dat. A pus-o într-o situație foarte proastă când cu scandalul cu patinoarul din Parcul Romniceanu. El a zis că nu vrea să facă patinoare și Firea i-a preluat mesajul și presa a demonstrat că deja făcuse achiziții pentru cinci patinoare. Iar Firea a ascultat și o înregistrare care a ajuns în posesia unui consilier general în care Firea e făcută în toate felurile de Florea”.

Firea amenință cu procese: “Semnăturile mele sunt valabile”

Gabriela Firea a reacționat și ea pentru Libertatea.

“Ce legătură am eu cu fake-news-urile din online? Cu toate că aveam nevoie de doar 9.100 de semnături, am depus ieri la Biroul Electoral Municipal 43.000 de semnături pentru candidatură, toate verificate, perfect valabile. Afirmaţiile la care faceţi referire sunt foarte grave, iar pentru susţinerea lor nu există nicio probă. Mă voi apăra în justiție dacă se mai continuă această campanie de defăimare”, a declarat Firea.

Povestea listei cu 72.000 de nume

Primarul Florea și-a alcătuit o bază de date cu cetățeni din sector pe care ar folosi-o de câte ori are nevoie, susține un alt angajat al primăriei.

Florea ar avea niște semnături de mai multă vreme, de la alegerile din 2016. Zicea că sunt vreo 72.000. Le-a ținut la partid.

Angajat al PS5:

Ar fi fost cel puțin două ocazii când s-a folosit de lista de la localele din 2016, susțin sursele. 

“A existat o perioadă în care Florea voia să reia spațiile verzi în administrare de la Capitală. Vanghelie le dăduse că a zis că nu face față. Numai că Florea a încheiat un acord-cadru cu o firmă turcească pe foarte mulți bani și avea nevoie de proiecte multe ca să justifice banii. Acordul-cadru l-a semnat într-o zi liberă prin lege, pe 1 mai. Consiliul General nu i le-a dat în administrare și atunci i-a venit ideea să folosească semnăturile alea, le-a cărat cu un cărucior și le-a dus de patru-cinci ori la Consiliul General, dar tot a fost refuzat”, spune sursa.

O altă ocazie ar fi fost campania pentru prezidențiale de anul trecut.

“Avea Dăncilă nevoie de semnături la prezidențiale și ăștia de la PSD au zis că fiecare organizație de sector să contribuie. A folosit parte din ele și pentru Dăncilă”, a mai explicat omul din primărie.

Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
PARTENERI - GSP.RO
Ce spune un iranian despre România. Toți i-au zis: „Nu te duce la București! Sunt oameni săraci„
Imagini bombă cu Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina. Anamaria Prodan va înnebuni
Playtech.ro
Imagini bombă cu Laurenţiu Reghecampf şi amanta Corina. Anamaria Prodan va înnebuni
"S-au auzit ţipete inumane, ceva prăbuşindu-se şi apoi tăcere". Un român şi-a ucis soţia, după care s-a sinucis, în timp ce copilul lor, în vârstă de 10 ani, se afla la şcoală, în Italia
Observatornews.ro
"S-au auzit ţipete inumane, ceva prăbuşindu-se şi apoi tăcere". Un român şi-a ucis soţia, după care s-a sinucis, în timp ce copilul lor, în vârstă de 10 ani, se afla la şcoală, în Italia
Horoscop 16 octombrie 2021. Racii caută siguranță prin orice mijloace, dar contextul este destul de haotic
HOROSCOP
Horoscop 16 octombrie 2021. Racii caută siguranță prin orice mijloace, dar contextul este destul de haotic
Nokia relansează „telefonul cărămidă”. Cât costă noul model 6310
Știrileprotv.ro
Nokia relansează „telefonul cărămidă”. Cât costă noul model 6310
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Telekomsport
Handbalista româncă celebră, bătută şi violată: "M-a chemat în cameră şi...". Cine e agresorul: primele informaţii
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021
PUBLICITATE
Rebels with a cause @ELLE New Media Awards 2021