MENIU CAUTĂ

Primele de Paste, pe cale de disparitie

Distribuie

Vremea primelor de Paste a cam trecut. Cel putin asa reiese dintr-un studiu realizat de site-ul www.bestjobs.ro. Astfel, peste 62% din angajati nu se asteapta ca in acest an sa ia prime cu ocazia sarbatorilor pascale.

Dintre cei care cred ca vor primi bani in plus pentru masa de Paste, 20% se asteapta ca suma oferita sa fie sub 500 lei si doar 6% spun ca prima va fi peste 500 lei. Totodata, 2% din cei intervievati sustin ca vor primi produse traditionale in locul banilor. Angajatii celor mai importante banci, care pana acum primeau unele dintre cele mai mari prime, nu vor beneficia in acest an de bani pentru ‘Iepuras’.

In sectorul privat, in locul ‘traditionalelor’ prime, companiile au preferat sa acorde bani pentru rezultate financiare.

Nici angajatii din invatamant nu iau prime de Paste. Profesorii nu se asteptau la vreo minune, pentru ca, asa cum sustine presedintele Federatiei ‘Spiru Haret’, Marius Nistor, ‘de zece ani nu am mai luat prime. Atunci am primit 50.000 lei, si era mai mult o compensare salariala’. Conform sondajului bestjobs.ro, doar 10% din cei intervievati se asteapta la zile libere. Functionarii publici vor afla azi cum vor avea liber, pentru ca, in agitatia privind formarea noului guvern, s-a uitat de ei. In anii trecuti, prin hotarare de guvern, luni si marti au fost zile libere pentru sectorul bugetar.

Angajatii Postei vor primi 150 lei

Cei de la CFR vor beneficia de 400 lei

Minerii vor lua 400 lei

Citește mai multe despre BestJobs pe Libertatea.

Comentarii