Mergi direct la conținut »
Primele imagini din sala de operație în care o femeie a luat foc. Cum a fost surprins chirurgul Mircea Beuran Galerie foto
5imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Primele imagini din sala de operație în care o femeie a luat foc. Cum a fost surprins chirurgul Mircea Beuran

Primele imagini din sala de operație în care o femeie a luat foc. Cum a fost surprins chirurgul Mircea Beuran

Deputatul USR Emanuel Ungureanu, cel care a dezvăluit cazul femeii arse pe masa de operații la spitalul Floreasca, a publicat pe Facebook primele imagini din sală. El îl acuză pe medicul Mircea Beuran că a intrat „fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână”.

De Cristian Anton,

Deputatul USR a postat mai multe capturi din filmările făcute de camerele de supraveghere, afirmând că medicul Beuran a intrat în sală „ca un nesimțit”, fără să se dezinfecteze și cu ceasul la mână. Postarea are titlul ”Imagini care trebuie să vă afecteze emoțional”.

”Priviți aici în ce hal se comportă SOMITATEA Beuran după ce pacienta sa a fost arsă de rezidentul lui nesupravegheat! Beuran a intrat în sală după ce pacienta a fost arsă de rezidentul lui lăsat nesupravegheat. Cum a intrat? Ca un nesimțit. Fără să se dezinfecteze, cu ceasul pe mână, cu echipamentul de pe secție, într-un cuvânt ca de pe stradă!”, a scris Ungureanu.

Așa cum îl vedeți, plin de microbi și bacterii, a pus mâna pe bolnava arsă, a contaminat câmpul operator și a participat la câteva manevre chirurgicale!

Emanuel Ungureanu:

Deputatul se întreabă de ce mai este lăsat Beuran să opereze și cum poate ”să își învețe abecedarul dezinfecției dacă el nu practică niciun protocol”, încheiindu-și postarea cu sloganul ”Incompetența Ucide”.

”Acum, vă întreb, de ce mai este lăsat să opereze Beuran? Cum poate să fie el profesor, șef de disciplină, cum să își învețe rezidenții abecedarul dezinfecției dacă el nu practică niciun protocol , nicio regulă de bun simț și este lăsat să se prefacă că se ocupă de pacienți la vârsta de 66 de ani?! Incompetența Ucide!”, a scris Ungureanu.

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Luna trecută, o pacientă a luat foc în timpul unei operații coordonate de chirurgul Mircea Beuran, suferind arsuri pe 40% din suprafața corpului. Femeia în vârstă de 66 de ani a fost câteva zile în stare critică, după care a decedat.

Ulterior, ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat că medicii care au efectuat operația de la Spitalul Floreasca au folosit un dezinfectant care nu ar fi trebuit utilizat în acest caz. Totodată, Libertatea a dezvăluit că, din imaginile camerelor de supraveghere, se vede cum „rezidentul varsă 300-400 ml de alcool peste trupul pacientei care avea să ardă”.

În urma cazului șocant, medicul Mircea Beuran a fost demis de la șefia secției de chirurghie a spitalului Floreasca.

Close
Închide
  Close