Momentan, cercetătorii nu știu cum a contractat omul virusul. În schimb, au descoperit că, în apropierea casei acestuia, coșurile de gunoi erau pline cu șobolani, notează BBC.

Până acum nu au existat dovezi potrivit cărora acest virus se poate transmite și la oameni. Medicii spun că era cunoscut faptul că hepatita E poate fi răspândită prin apa contaminată.

Cum se transmite hepatita? Citeste si ai grija de tine!

Medicii au descoperit cazul de hepatită E după ce mai multe teste imagistice au relevat o funcționare anormală a ficatului, în condițiile în care bărbatul suferise o operație de transplant de ficat.

Mai investigații medicale au scos la iveală faptul că pacientul era infectat cu o tulpină „foarte diferită” a hepatitei decât cea care afectează oamenii în mod normal, au precizat cercetătorii Universității din Hong Kong.

„Suntem de părere că mâncarea a fost contaminată cu excremente de la un șobolan infestat”, arată medicii.

Simptomele hepatitei E includ icter, stări de oboseală, febră, greață, vomă și durere abdominală.

Potrivit medicilor, majoritatea oamenilor se recuperează după această boală. În schimb, hepatita E poate fi fatală în cazul persoanelor cu deficiențe imunitare sau a femeilor însărcinate.

Studiile arată că, de-a lungul timpului, mai mult de 60% dintre infecțiile pe care oamenii le-au dezvoltat au apărut inițial la animale.

Creșterea alarmantă a numărului de șobolani a devenit o problemă în Hong Kong din cauza umidității și a temperaturilor ridicate.


Citește și Surse din Curtea de Conturi: “1.300 de candidaţi se bat pe 150 de posturi în Curtea de Conturi, dar avem dubii în privința corectitudinii!”


"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore
GSP.RO

"Cum poți fi cu cineva care arată ca un bunic pe lângă tine?". Replica genială dată de noua iubită a lui Flavio Briatore

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze
HOROSCOP

Horoscop 12 noiembrie 2019. Balanțele au tendința să exagereze