MENIU CAUTĂ
07 Mai. 2017 22:38

VIDEO/ Primul discurs al lui Emmanuel Macron după ce a fost ales președintele Franței

Distribuie

Emmanuel Macron a susținut, duminică seară, primul discurs după ce a fost ales noul președinte al Franței, o victorie pe care a obținut-o detașat în fața lui Marine Le Pen. 

Emmanuel Macron și-a început discursul mulțumindu-le celor care l-au votat. Apoi, noul președinte al Franței s-a adresat și cetățenilor francezi care nu i-au acordat încredere duminică, la urne.

Primul discurs al lui Emmanuel Macron

„Voi face totul pentru a vă răsplăti încrederea. Vreau să mă adresez tuturor cetățenilor, indiferent de alegerea lor. În această seară, vreau să adresez un salut republican adversarei mele, Marine Le Pen. Cunosc mânia, anxietățile pe care mulți dintre dvs. le-ați exprimat. E datoria mea să le aud. 

În seara aceasta mă adresez tuturor, poporului francez. Avem o datorie față de această țară. Franța va fi în primul rând al luptei antiteroriste pe propriul teritoriu și pe plan internațional, oricât va dura. 

În seara aceasta deschidem o nouă pagină. Nu voi permite niciunui obstacol să mă oprească”, a spus Macron.

Cel mai tânăr președinte din istoria țării

Emmanuel Macron a fost ales președintele Franței cu peste 65% din voturi, potrivit primelor exit-poll-uri, date publicității după închiderea urnelor. Odată cu victoria de duminică seară, Macron, în vârstă de 39 de ani, devine cel mai tânăr președinte din istoria Franței. Macron, un fost bancher, care a apărut de nicăieri în momentul desemnării sale ca ministru al Economiei de Francois Hollande, a reușit să învingă atât partidele istorice franceze, care nu avut niciun candidat în turul al doilea, cât și pe Marine Le Pen, imaginea partidelor naționaliste, care câștigă tot mai mult teren în statele europene.

Prin alegerea lui Macron în funcția de președinte, francezii au arătat că sunt în continuare doritori să rămână în Uniunea Europeană, dar este important de menționat că o mare parte dintre voturile obținute de fostul ministru al Economiei, se datorează reticienței alegătorilor față de naționalismul și extremismul promovate de Le Pen și FN.

Citește mai multe despre Marine Le Pen, Alegeri și Alegeri prezidențiale pe Libertatea.

Comentarii