De Andreea Radu,

Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, spune că medicii de familie au primit considerabil mai puţine doze decât numărul necesar, dar şi că anunţul campaniei de vaccinare vine mult prea devreme, iar în condiţiile în care vaccinurile întârzie, se ajunge la situaţia în care pacienţii nu se mai vaccinează, potrivit Digi24.ro.

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov spune că în fiecare an se ajunge la aceeași situație, fiind cel mai probabil o chestiune de organizare.

„Nu mi se pare normal să începem vaccinarea doar prin informaţii date la ştiri şi fără vaccin. Eu cred că ar trebui să anunţăm când avem deja vaccinurile. Or, noi suntem cam ultima verigă din lanţ. Atunci când se achiziţionează vaccinul de către Ministerul Sănătăţii, ultimii la care ajunge vaccinul sunt medicii de familie. A anunţa asta încă de la jumătatea lunii septembrie ne aruncă, pur şi simplu, toţi pacienţii în cap. De la data de la care s-a făcut acest lucru, aproape în fiecare zi sunt pacienţi care vin la cabinet sau ne sună şi ne întreabă acelaşi lucru”, a spus Alexiu într-o invenție telefonică la Digi24.

Tot ea a precizat că s-au solicitat 600-700 de doze şi au primit 10-15, un număr foarte mic de doze și insuficient pentru pacienți.

Noi nu putem vaccina chiar toate persoanele din grupurile de risc pentru că Ministerul nu achiziţionează vaccin pentru toţi. Dar există, totuşi, o discrepanţă, înţeleg să solicit 600 şi să primesc 300, dar nu 10

Preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov:

Alexiu mai subliniază că primul vaccin care soseşte acoperă doar categoriile de vârstă peste 3 ani și nu poate fi făcut la copiii foarte mici, iar pentru categoria de vârstă peste 6 luni este un alt vaccin care a fost achiziţionat de Ministerul Sănătăţii şi care se va face doar pentru sugari, dar el încă nu a fost distribuit medicilor şi trebuie să-i mai amânăm.

Ministerul Sănătăţii a cumpărat anul acesta 1,5 milioane de doze de vaccin antigripal, cu 200.000 mai multe față de anul trecut, în condițiile în care iarna trecută au murit aproape 200 de oameni din cauza gripei.

Citeşte şi:

5 superlecturi de weekend. De la copiii care evadează din întuneric făcând escaladă, până la reparaţia autorităţilor britanice faţă de românca pe care o discriminaseră

Iulia Ghenea, povestea tinerei care s-a opus abuzului sexual al unui profesor când nimeni n-avea curaj să facă asta! Libertatea a găsit-o după 8 ani pe cea care a devenit subiect de film

Berea din coajă de vinete, inventată la Galați. Ce calități are produsul alimentar

Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
GSP.RO
Bill Gates, reacție dură după ce a fost acuzat că știa de coronavirus : „Am făcut o ...
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite
HOROSCOP
Horoscop 28 mai 2020. Taurii se grăbesc să tragă concluzii greșite