Potrivit medicilor de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, procedura s-a desfăşurat sub îndrumarea medicului şef al secţiei, Mihai Sava. În momentul de faţă, pacientul se află în continuare internat la Terapie Intensivă, unde va mai rămâne sub atenta supraveghere a medicilor. Primul test la RT-PCR realizat după administrarea plasmei este negativ.

Stiri Coronavirus - ultimele stiri despre epidemia de coronavirus

Bărbatul tratat cu plasmă hiperimună din Sibiu are 48 de ani. Acesta a primit plasmă de la un pacient internat în SCJU Sibiu după ce a fost declarat vindecat. Bărbatul a ajuns la spital în 11 mai, când a fost internat în Secţia Clinică de Boli Infecţioase, de unde a fost transferat la ATI după opt zile de tratament pentru COVID-19.

Pacientul a fost admis în Terapie Intensivă cu insuficienţă respiratorie severă, dispnee, polipnee, stabil hemodinamic, conştient şi cooperant. Au fost administrate 2 unităţi de plasmă convalescentă hiperimună în doză unică la zece zile de la data confirmării diagnosticului. După administrarea celor 2 unităţi de plasmă convalescentă hiperimună, starea pacientului la 72 de ore s-a ameliorat semnificativ atât clinic, cât şi pe analizele de laborator.

Mihai Sava, şeful Secţiei Clinice ATI:

Directorul SCJU Sibiu, Liliana Coldea, face apel la pacienţii vindecaţi de COVID-19 să doneze plasmă. „Continuăm să luptăm împotriva pandemiei, iar implementarea acestui tip de terapie la SCJU Sibiu este un important pas înainte. De asemenea, facem un apel la pacienţii vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă”, a subliniat Liliana Coldea.

Pacienţii vindecaţi de COVID-19 care doresc să doneze plasmă se pot adresa Centrului de Transfuzie Sanguină Sibiu (0369437127), de unde vor primi informaţii cu privire la procedura şi criteriile de selecţie/eligibilitate. 

Citeşte şi:

VIDEO | A fost lansat programul pentru testarea bucureștenilor pe stadion. Gabriela Firea a explicat cum decurge totul

Achiziția de măști pentru elevi și profesori a fost anulată de Ministerul Educației: ”Ne străduim să ajungă până pe 2 iunie”

INSP avertizează: cei veniţi din străinătate intră 14 zile în izolare cu toată familia, dacă stau la aceeași adresă. Și membrii de familie care se abat sunt carantinați

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
HOROSCOP
Horoscop 2 iulie 2020. Săgetătorii se confruntă cu chestiuni financiare arzătoare ce pot fi amânate
RECOMANDĂRI