De Dragoș Tănase,

O pacientă de 40 de ani, aflată în stare critică, care a primit inima unui băiat de 15 ani din Iași, declarat în moarte cerebrală.

Ficatul s-a transplantat la Spitalul Sf. Spiridon din Iași, plâmânii au ajuns la Spitalul Sf. Maria din Bucurețti, iar rinichii la paciente din Iași și Vaslui.

Primul transplant de cord din România în 2020

„În cursul acestei după-amieze am efectuat o intervenţie de transplant cardiac unui pacient în vârstă de 40 de ani, aflat în evidenţa clinicii noastre de peste un an, în stare clinică extrem de gravă şi care a avut şansa unui cord salvator, care a provenit de la un donator în vârstă de 15 ani declarat în moarte cerebrală la Spitalul Judeţean din Iaşi, un cord tânăr, un cord foarte bun, care a salvat o viaţă”, a declarat dr. Horaţiu Suciu, citat de Agerpres.

Medicul a spus că acest cord tânăr s-a dovedit a fi rezistent şi nu a ridicat nicio problemă, rezistând foarte bine şi la perioada lungă de ischemie care s-a scurs de la prelevare la transplant.

„După cum a pornit şi după cum se comportă, ne dă speranţa că va fi o reuşită”, a mai spus medicul.

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»
Recomandări

Tatăl unuia dintre copiii intoxicați cu gaze la Școala 133: «A fost cumplit»

Anul trecut, în România, s-au efectuat şase transplanturi cardiace.

Cine donatorul. Au donat organele fiului lor și au salvat 5 vieți

Gest pe cât de emoționat, pe atât de tulburător al unor părinți din Galați, după ce băiatul lor de 15 ani a intrat în moarte cerebrală din cauza unei malformații vasculare, potrivit stirileprotv.ro.

În ciuda durerii, oamenii au fost de acord să doneze organele copilului, și astfel au salvat cinci vieți.

Cosmin avea 15 ani și era elev în clasa a 9-a la o școală de arte și meserii din Tecuci – județul Galați. Săptămâna trecută s-a plâns că îl doare capul, apoi și-a pierdut cunoștința, iar ai lui au chemat salvarea. A fost apoi dus la Iași unde a murit în spital

Citeşte şi:

Cristian are patru anișori, dar nu vorbește și nu merge. Copilașul, care suferă de paralizie cerebrală și tetrapareză spastică, are nevoie de 40.000 de euro pentru a se trata în Thailanda

Elicopterele SMURD din Iași și alte trei județe vor zbura și noaptea. Anunțul făcut de Marcel Vela

Prelevare multiplă de organe la Spitalul Universitar din Bucureşti. Trei vieți salvate de o pacientă de 44 de ani în moarte cerebrală

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”
GSP.RO

Poza cu amanta, din farfuria de ciorbă. Un mare fotbalist al României, prins în fapt de soție. „Nesimțitule, taci din gură!”

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă
HOROSCOP

Horoscop 22 ianuarie 2020. Gemenii caută răspunsuri la întrebările ce îi frământă