Mergi direct la conținut »
Principala poartă de acces în Portul Constanţa se închide. Când vor fi gata lucrările de modernizare
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Principala poartă de acces în Portul Constanţa se închide. Când vor fi gata lucrările de modernizare

Principala poartă de acces în Portul Constanţa se închide. Când vor fi gata lucrările de modernizare

Principala poartă de acces în Portul Constanţa se închide, începând de joi, pentru modernizare. Atât mașinile, cât și pietonii nu vor mai putea pătrunde prin acest punct până în luna mai 2018. Valoarea lucrărilor de modernizare depășește 2,3 milioane de lei.

Lucrările vizează reconfigurarea zonei de intrare în port pentru a fluidiza atât traficul rutier, cât și circulația pietonilor, au precizat reprezentanții Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, citați de Mediafax.ro.

„După implementarea proiectului, se va realiza un tranzit mai rapid al zonei de acces port – oraş, care va veni în sprijinul lucrătorilor portuari”, au menționat oficialii Companiei.

Lucrările sunt estimate să dureze până la mijlocul lunii mai 2018. Până atunci, traficul rutier va fi deviat pe la poarta 1 bis, dar și pe la celelalte porți de acces. De asemenea, pietonii vor putea intra în Portul Constanța prin porțile 2 și 3.

„La luarea acestor decizii s-a luat în calcul siguranţa traficului pietonal în imediata apropiere a şantierului, precum şi lipsa sistemelor de control şi monitorizare a accesului în port”, mai precizează reprezentanţii CNAPMC.

Costul modernizării principalei porți de acces în Portul Constanța se ridică la 2.354.500,35 de lei. Lucrarea a fost atribuită prin Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) contructorului SC Disan Expert SRL.

Potrivit sursei citate, modernizarea și sistematixzarea accesului în Portul Constanța pe la poarta 1 fac parte din proiectul european CIVITAS Portis.

sursă foto: replicaonline.ro


Citește și ANALIZĂ/ România are cea mai mare creștere economică din UE, dar statul a rămas fără bani


 

Close
Închide
  Close