Mergi direct la conținut »
Principesa Margareta a ales să nu poarte titlul de regină

Principesa Margareta a ales să nu poarte titlul de regină. În schimb, ea va păstra titlul de Custode al Coroanei, oferit de tatăl său, Regele Mihai.

Potrivit blogului Monarhia Salvează România, formulele de adresare față de Principesa Margareta vor fi:

Majestatea Sa
Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei
Majestatea Sa Custodele Coroanei
Custodele Coroanei (toate cu varianta Custodele Coroanei Române)
respectiv ‘Majestate şi ‘Majestatea Voastră / Majestăţii Sale / etc.

Potrivit aceleiași surse, „decizia Custodelui Coroanei de a nu purta titlul şi apelativul de Regină arată că, în viziunea Casei Regale, acest titlu va putea fi căpătat de Urmaşa Regelui doar dacă, în timpul vieţii sale, România va adopta o constituţie monarhică, iar Parlamentul o va plebiscita drept Regină pe Margareta, fiica ultimului Suveran al României şi urmaşa Dinastiei Naţionale întemeiate la 10 mai 1866”.

Aceeași sursă notează că după 17 Decembrie, Majestatea Sa Margareta urmează decidă asupra constituirii și compoziției Casei Sale, adică aparatul administrativ al Familiei Regale.

Linia de succesiune a Casei Regale a României

Moștenitoare a României (jure sanguinis), care va fi de acum înainte și va rămâne după decesul Majestății Sale Regelui Custode al Coroanei României (ad personam). Actualul consort al Mostenitoarei la Șefia Casei Regale a României este Alteță Să Regală Radu, Principe al României (ad personam).

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte
Recomandări

România nu înscrie Roşia Montană în patrimoniul UNESCO de teama Gabriel Resources. Localnicii spun că zona este pe moarte

Membrii Casei Regale a României sunt următorii: Alteța Sa Regală Elena, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Sofia, Principesa României (jure sanguinis); Alteța Sa Regală Maria, Principesa României (jure sanguinis).

Sotii și copiii Altețelor Lor Regale Principesele nu dețin titluri personale.

Ordinea de Succesiune la Tron și la Șefia Casei Regale a României este bazată pe principiul primogeniturii cu preferință masculină, Normele Organice abrogând astfel principiul salic al primogeniturii masculine absolute, cu excluderea femeilor și a descendenților lor. Practic, în prezent, această este urmatoarea:

1. ASR Principesa Moștenitoare Margareta a României, Custode al Coroanei României;
2. ASR Principesa Elena a României;
3. Elisabeta Karina de Roumanie;
4. ASR Principesa Sofia a României;
5. Elisabeta Maria Biarneix;
6. ASR Principesa Maria a României.


“Noaptea, ca plugarii” | Moștenire la deszăpezire, fără licitație, în județul Galați

Close
Închide
  Close