MENIU CAUTĂ

Prințul Charles a vizitat Amatrice. Cum arată orașul la aproape șapte luni de la cutremurul devastator

Distribuie

Prințul Charles merge astăzi într-o vizită în orașul italian Amatrice, unde peste 290 de oameni, printre care și 11 români, au murit într-un cutremur devastator care a avut loc în luna august a anului trecut, relatează BBC News.

UPDATE 17.00: Cu o cască de protecție pe cap, Prințul Charles s-a plimbat prin ”zona roșie”, unde ruinele caselor prăbușire și ale Turnului din secolul al XIII-lea sunt aproape la fel ca după cutremurul din august 2016.

”Este o scenă de distrugere înfricoşătoare”, a spus el în faţa Bisericii SantAgostino.

”Mi-aş dori să pot face mai mult pentru voi, rezistenţa voastră este uimitoare”, i-a spus moştenitorul Coroanei britanice unui localnic, după ce a dat mâna cu membri ai echipelor de intervenţie în situaţii de urgenţă şi cu cei care ajută la reconstrucţie.

Prințul Charles, care a ajuns la Amatrice cu elicopterul, pentru că drumurile sunt distruse, a pus o jerbă de flori albe şi galbene într-un parc memorial, unde supravieţuitorii au dormit în zilelele de după seism.

Prințul Charles a încheiat recent o vizită de trei zile în România, în cadrul căreia a participat la mai multe evenimente.După vizita din țara noastră, prinţul își continuă turneul european, urmând astăzi să viziteze Amatrice însoţit de primarul Sergio Pirozzi, care a spus după dezastru : ”Oraşul nu mai este aici”.

Prințul Charles va vizita o fostă șocală, unde se află în prezent sediul serviciilor de intervenţie în situaţii de urgenţă, și va discuta cu oamenii care lucrează la reconstrucţie. Totodată, el va depune o jerbă la un monument în memoria victimelor.

Seismul cu magnitudinea 6,2, care s-a produs pe 24 august 2016, s-a soldat cu 297 de morţi, printre care și 11 români. Totodată, aproape 4.000 de oameni au rămas fără adăpost în urma seismului devastator. 

Ducesa de Cornwall va petrece ziua la Florenţa, unde se va întâlni în privat cu supravieţuitorii traficului de fiinţe umane şi violenţei domestice. De asemenea, ea se va întâlni cu angajaţii şi voluntarii care lucrează la Asociaţia Progetto Arcobaleno, un ONG înfiinţa în 1985 la Florenţa.

Citește mai multe despre Prinţul Charles pe Libertatea.

Comentarii