MENIU CAUTĂ
, de Valentina Postelnicu

FOTO. Prințul Charles, vizită oficială în România; S-a întâlnit cu președintele Iohannis, cu premierul Dăncilă și Custodele Coroanei

Distribuie

Prințul Charles, moștenitorul Coroanei Britanice, vizită oficială în România. Alteța sa Regală s-a întâlnit cu președintele și premierul, și a fost primit și de Custodele Coroanei, Margareta, la Palatul Elisabeta. Prinţul Charles a vizitat în mai multe rânduri România, atât în vizită privată cât şi în vizită oficială. La sfârşitul anului 2017, acesta a participat la funeraliile Regelui Mihai.

UPDATE ora 20.00 Prinţul Charles a fost primit miercuri de Custodele Coroanei Române, Margareta, la Palatul Elisabeta.

Prinţul de Wales a sosit la Palatul Elisabeta în jurul orei 17,40, fiind întâmpinat de Majestatea Sa Margareta şi principele Radu, şi a plecat în jurul orei 18,15.

Din delegaţia care l-a însoţit pe Prinţul de Wales la Palatul Elisabeta a făcut parte şi ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell.

În cadrul vizitei pe care o efectuează în România, Prinţul Charles a fost primit miercuri de preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, şi de prim-ministrul Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria.

Premierul Dăncilă a exprimat recunoştinţa pentru contribuţia Prinţului de Wales la promovarea patrimoniul cultural

UPDATE ora 19.00 Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi Prinţul Charles au discutat, miercuri, în cadrul unei întrevederi la Palatul Victoria, despre activitatea Alteţei Sale Regale în România, despre situaţia economică din ţara noastră şi despre situaţia românilor din Marea Britanie.

FOTO: VLAD CHIREA

Premierul Dăncilă a exprimat recunoştinţa pentru contribuţia Prinţului de Wales la promovarea patrimoniul cultural, a imaginii şi a frumuseţii naturale a ţării noastre, a tradiţiilor, autenticităţii şi biodiversităţii zonelor rurale din România.

„Cei doi interlocutori au discutat într-o atmosferă cordială despre dezvoltarea rurală integrată, despre importanţa menţinerii echilibrului dintre tradiţie şi modernitate, precum şi despre activitatea în România a Alteţei Sale Regale Prinţul Charles, care, de douăzeci de ani, se implică în promovarea tradiţiilor româneşti”, se precizează în comunicat.

Conform Executivului, alte subiecte abordate au vizat situaţia economică din ţara noastră, agenda regională, dar şi teme de interes comun pentru perioada actuală, precum cea a preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene şi a arhitecturii generale europene post-Brexit. În acest context, premierul a subliniat că protejarea drepturilor şi a intereselor cetăţenilor români care trăiesc în Marea Britanie reprezintă o prioritate pentru Guvern, se precizează în comunicat.

Totodată, prim-ministrul Dăncilă i-a prezentat Prinţului Charles obiectivele Guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis a evocat excelenta vizită oficială efectuată anul trecut de către ASR Prinţul de Wales

UPDATE ora 16:15. Prințul Charles a fost primit la Palatul Cotroceni de președintele României, Klaus Iohannis. Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe Prinţul Charles, cu care a vorbit despre parteneriatul strategic româno-britanic, care are la bază cooperarea intensificată în domeniul economic şi în cel al securităţii, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale transmis AGERPRES.

„Preşedintele Klaus Iohannis a evocat excelenta vizită oficială efectuată anul trecut de către ASR Prinţul de Wales şi a apreciat, încă o dată, dedicaţia şi implicarea Alteţei Sale Regale în activităţi caritabile în România şi în promovarea frumuseţii naturale, a tradiţiilor autentice şi a biodiversităţii mediului rural românesc”, arată Preşedinţia.

În context, preşedintele „a salutat recenta prezenţă a Prinţului de Wales la sediul Institutului Cultural Român de la Londra, pentru a vizita expoziţia care celebrează unicitatea şi extraordinara diversitate a patrimoniului natural românesc, proiect realizat în colaborare cu Fundaţia Prinţul de Wales”.

Cei doi interlocutori au reiterat nivelul foarte bun al parteneriatului strategic dintre cele două ţări, care are la bază cooperarea intensificată în domeniul economic şi în cel al securităţii.  „De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis a evidenţiat contribuţia concretă a forţelor armate britanice la asigurarea securităţii regionale”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Iohannis a reconfirmat, totodată, rolul de liant al relaţiei bilaterale reprezentat de comunitatea de români care trăieşte şi lucrează în Marea Britanie.

Foto: Angelescu Dumitru

 


Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi miercuri la Palatul Cotroceni pe Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, de la ora 15.40 cei doi având convorbiri tête-à-tête, potrivit unui anunţ al Administraţiei Prezidenţiale.

Întrevederea premierului Viorica Dăncilă cu Alteţa Sa Regală Prinţul Charles de Wales va avea loc la ora 16,45, la Palatul Victoria, cei din urmând să aibă și discuții oficiale.
Prințul Charles va fi primit și de Custodele Coroanei Române, Margareta şi Principele Radu, care îl primesc pe Alteţa Sa Regală Charles, Prinţ de Wales, la ora 17,15 , la Palatul Elisabeta.

Prințul Charles a desfășurat ultima vizită în România la sfârșitul lunii martie 2017. Pe parcursul a trei zile, Alteța sa Regală a fost prezent la nu mai puțin de 12 întâlniri și evenimente oficiale.

Prințul Charles a mers atunci la Viscri, satul UNESCO din județul Brașov, unde se află într-o vizită privată în țara noastră.

Moștenitorul Coroanei britanice a avut o întâlnire cu experți din domeniul forestier și cu mai mulți fermieri pe care vrea să-i ajute să-și promoveze produsele tradiționale bio în lumea întreagă.

În prima zi a vizitei, Alteța Sa Regală a depus o coroană de maci la Mormântul Eroului Necunoscut din Parcul Carol I. Moștenitorul Coroanei Marii Britanii a fost decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național „Steaua României” în Grad de Mare Cruce.

Pe 31 martie, în ultima zi petrecută în România, Prințul Charles s-a plimbat în Centrul Vechi al Capitalei, a admirat Biserica Stavropoleos și a luat parte la un spectacol la Teatrul Național. Vizita oficială în România s-a încheiat la școala din satul Vizurești, județul Dâmbovița.

Prințul de Wales manifestă un interes deosebit pentru țara noastră. Din 1997, Alteța sa Regală a vizitat România de mai multe ori și desfășoară campanii pentru păstrarea patrimoniului cultural românesc. În 2006, a cumpărat în satul Viscri din județul Brașov o căsuță construită în 1758, care a aparținut unei familii de sași. În prezent, Prințul Charles deține mai multe proprietăți în România.


Citește și: VIDEO/Elevii sunt obligaţi să înveţe în şcoli nesigure. Părinţii nu pot refuza înscrierea, chiar dacă şcoala nu are autorizaţie ISU


Citește mai multe despre Prinţul Charles pe Libertatea.

Comentarii