Mergi direct la conținut »
Gestul cutremurător pe care a vrut să-l facă Prințul Harry după ce a aflat că mama lui a murit. Prințul Charles s-a opus imediat
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe

Gestul cutremurător pe care a vrut să-l facă Prințul Harry după ce a aflat că mama lui a murit. Prințul Charles s-a opus imediat

Prințul Harry a dezvăluit că s-a luptat cu depresia după ce și-a pierdut mama, la doar 12 ani. Ducele de Sussex a vorbit deschis despre perioada dificilă din viața sa, în urma morții Prințesei Diana.

Prințul Harry, fiul cel mic al Prințesei Diana și al Prințului Charles, a avut o relație extrem de apropiată de mama sa. A fost profund afectat, după ce Prințesa Diana a murit într-un accident cumplit, produs pe 31 august 1997, în Paris.

Prințul Harry a vrut să ridice trupul Prințesei Diana de la morgă

Prințesa Diana, alături de prințul Harry, într-o fotografie din arhiva personală, dată publicității de Palatul Kennsington

La acea vreme, Prințul Charles era în vacanță, împreună cu Regina, și fiii săi, William și Harry, în momentul în care a aflat despre moartea fostei sale soții, Prințesa Diana.

Dispus să facă orice pentru mama lui, Prințul Harry și-a întrebat tatăl dacă poate merge împreună cu el la Paris, pentru a ridica de la morgă trupul Prințesei Diana. Prințul Charles a refuzat categoric, din dorința de a-și proteja copiii afectați din cauza dramei, conform Mirror.

„Regina și Prințul Charles au considerat că băieții sunt prioritatea principală”, a declarat jurnalistul Richard Kay, un apropiat al Prințesei Diana, într-un documentar difuzat de Channel 5.

Prințul de Wales s-a deplasat la Paris pentru a repatria trupul fostei sale soții, cu toate că decizia a fost luată dificil.

„Prințul Charles a hotărât să se ducă la Paris pentru a repatria trupului Prințesei Diana. Decizia a fost una surprinzătoare și curajoasă. El era fostul soț și nu avea nicio calitate să fie prezent acolo decât cea de tată al copiilor. Prințul Charles a vrut să zboare cu aeronava regală la Paris, însă Regina nu a fost de acord. Charles a luptat pentru Diana mai mult de cât a făcut-o cât timp ea trăia”, a precizat Kay.

Prințul de Wales nu a renunțat și, în cele din urmă, Regina Marii Britanii i-a permis să zboare cu aeronava regală pentru a transporta în Marea Britanie trupul Prințesei Diana.

Prințul Harry (al doilea din dreapta), lângă Prințul Charles, la înmormântarea Prințesei Diana

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

După trecerea în neființă a mamei sale, Prințul Harry a recunoscut că a fost chinuit de durere. Trauma l-a inspirat, însă, să inițieze mai multe programe de sănănate mentală pentru a-i încuraja pe oameni să-și exprime trăirile și sentimentele.

Prințul Harry a spus că regretă că nu a vorbit deschis despre moartea mamei sale. Într-un documentar, a mărturisit că „a refuzat să accepte” că mama lui a murit.

De asemenea, i-a mulțumit Prințului Charles că a fost alături de el, după moartea Prințesei Diana.

„Unul dintre cele mai dificile lucruri pe care un părinte trebuie să le facă este de a le spune copiilor că a murit celălalt părinte. Nu știu cum gestionezi un astfel de moment. Dar, știți, el (Prințul Charles) a fost alături de noi. (…) A făcut tot ce a putut să se asigure că suntem protejați și îngrijiți”, a mărturisit Prințul Harry.


Citește și Un cântăreț român este victima unui furt bizar! Hoții l-au lăsat fără plăcuțele de înmatriculare, dar ce au făcut după este de neînțeles pentru polițiști


 

Close
Închide
  Close