MENIU CAUTĂ

Prințul Philip participă la ultimul angajament oficial în calitate de prinț consort. Ce va face în continuare

Distribuie

Prințul Philip efectuează, astăzi, ultimul angajament oficial în calitate prin consort, a anunțat Palatul Buckingham. Ducele de Eninburgh va face trecerea în revistă a Royal Navy, scrie BBC News. 

 

Ultimul angajament public oficial al Ducelui de Edinburgh va fi o întâlnire cu Marina Regală. După acest eveniment, prințul Philip se va retrage din îndatoririle sale regale, a anunțat Palatul Buckingham.

În vârstă de 96 de ani, soțul Regine Elizabeta a II-a și-a anunțat retragerea în luna mai, după zeci de ani în care a fost alături de Regină, și organizarea de evenimente pentru acțiunile sale caritabile.


Citește și: EXCLUSIV/ Fuego: ”Așa cum casa părintească nu se vinde, n-aș putea să vând apartamentul părinților mei, chiar dacă nu mă voi muta acolo vreodată”


Potrivit Casei Regale, prințul Philip a efectuat 22.219 angajamente solo începând din 1952.

Miercuri, în calitatea sa de Căpitan General al Marinei Regale, ducele va participa la o paradă pentru a marca finala Global Challenge din 1664 – o serie de provocări de forță și rezistență care urmăresc adunarea de fonduri pentru acțiuni caritabile.

Chiar dacă și-a anunțat oficial retragerea din viața publică și nu va mai avea angajamente publice oficiale, Palatul Buckingham a spus că Ducele ar putea decide în continuare să participe la anumite evenimente alături de Regină.

Recent, Ducele de Edinburgh a fost internat în spital, unde a petrecut două nopți pentru a fi tratat de ”infecţii legate de o patologie existentă”.

Programul public al Reginei va continua în mod normal.

La anunțarea retragerii la începutul acestui an, consortul regal a fost lăudat pentru anii de serviciu, iar prim-ministrul Theresa May a transmis „cea mai profundă recunoștință”.

Liderul laburist Jeremy Corbyn i-a urat „tot ce este mai bun în pensionarea bine meritată”.


Citește și: VIDEO EXCLUSIV/ Oana Roman este musafir în bucătărie. „Intru doar pentru că trebuie să fac cafea, ceai”


Citește mai multe despre Prințul Philip pe Libertatea.

Comentarii