Mergi direct la conținut »
Evaluarea Naţională de la clasa a II-a continuă, astăzi, cu proba la Matematică
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Evaluarea Naţională de la clasa a II-a continuă, astăzi, cu proba la Matematică

Evaluarea Naţională de la clasa a II-a continuă, astăzi, cu proba la Matematică

Evaluarea Naţională la finalul clasei a II-a continuă, astăzi, cu proba la Matematică, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). Proba de limba română (scris şi citit) pentru elevii din rândul minorităţilor naţionale se va desfăşura vineri, 10 mai.

De Dragoș Tănase,

Vezi subiectele la Limba Română de la Evaluarea Națională pentru clasa a II-a. Ce au avut de rezolvat copiii, în 30 de minute

Săptămâna viitoare, vor susţine Evaluarea Naţională elevii de clasa a IV-a – limba română (14 mai), matematică (15 mai) şi limba maternă (16 mai).

Pe 22 şi 23 mai vor intra în examen elevii claselor a VI-a. Ei vor susţine pe 22 mai proba de limbă şi comunicare şi pe 23 mai – Matematică şi Ştiinţele naturii.

Conform Legii Educaţiei Naţionale, rezultatele evaluărilor naţionale la clasele a II-a şi a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară, iar rezultatele evaluării naţionale la clasa a IV-a sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem la nivelul ciclului primar.

Rezultatele evaluărilor naţionale se vor comunica doar părinţilor elevilor care le susţin.


Citește și:

Introducerea testelor grilă la BAC și Evaluarea Națională, amânată pentru 2020

Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a ar putea fi desființată. Cum motivează ministrul Educației posibila schimbare

Protest la simularea de la Evaluarea Națională! Elevii, îndemnați să dea foaia goală. Ministrul Educației: „Regret nespus că se pretează la asemenea lucruri”


 

Close
Închide
  Close