De Sorina Ionaşc,

Gestul lui Darius Vâlcov de a publica, pe Facebook, un act medical al unui protestatar este sancționat chiar din coaliția de guvernare.

Europarlamentarul Renate Weber a cerut demisia lui Vâlcov din funcția de consilier al premierului, spunând că gestul lui este ”unul mizerabil”.

”Publicarea de către Darius Vâlcov a fişei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european cât şi in legislaţia noastră privind protectţa datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Vâlcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca şi a celor care i-au permis accesul la un document medical. Dacă vrem “domnia legii” atunci trebuie să întelegem că legea este aceeaşi pentru toţi indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încalcarea ei se sancţionează”, a scris Renate Weber,  pe Facebook.

Demisia lui Darius Vâlcov a fost cerută și de liberali.

Postarea lui Vâlcov


Criticile au venit după ce consilierul Vioricăi Dăncilă a postat, pe Facebook, fișa medicală a unui protestatar Rezist.

Ce avem noi aici?! Lider #rezist, sandilāu cu acte-n regula. #sandynebunu #antifacontraromaniei #RezistesteAntifa””, a scris Vâlcov, pe rețeaua de socializare.

La scurt timp, postarea a dispărut, iar Darius Vâlcov a revenit. „Postarea prin care aratam ca un lider #rezist este sandilau cu acte mi-a fost stearsă”.

Protestatarul în cauză, Sandu Matei, a reacționat și el și a spus că îl va da în judecată pe Darius Vâlcov.

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis
GSP.RO

"Am vrut să dau mâna cu el. Dar și-a tras mâna". Ilie Năstase a luat foc dupa gestul lui Iohannis

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă
HOROSCOP

Horoscop 12 decembrie 2019. Capricornii au parte de o zi dificilă