Mergi direct la conținut »
Probleme în coaliția de guvernare. Un lider ALDE cere demisia lui Darius Vâlcov
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Probleme în coaliția de guvernare. Un lider ALDE cere demisia lui Darius Vâlcov

Probleme în coaliția de guvernare. Un lider ALDE cere demisia lui Darius Vâlcov

Probleme în coaliția de guvernare. Europarlamentarul ALDE Renate Weber a cerut demisia lui Darius Vâlcov din funcția de consilier al premierului, după ce acesta a postat un document medical al unui protestatar. Mai mult, Vâlcov a glumit pe seama afecțiunii psihice de care protestatarul suferă, potrivit actului medical.

De Sorina Ionaşc,

Gestul lui Darius Vâlcov de a publica, pe Facebook, un act medical al unui protestatar este sancționat chiar din coaliția de guvernare.

Europarlamentarul Renate Weber a cerut demisia lui Vâlcov din funcția de consilier al premierului, spunând că gestul lui este ”unul mizerabil”.

”Publicarea de către Darius Vâlcov a fişei medicale a unui om bolnav este un gest mizerabil din punct de vedere moral şi un act ilegal, existând prevederi clare atât la nivel european cât şi in legislaţia noastră privind protectţa datelor personale. Demisia, demiterea lui Darius Vâlcov sunt gesturi politice obligatorii. Ca şi a celor care i-au permis accesul la un document medical. Dacă vrem “domnia legii” atunci trebuie să întelegem că legea este aceeaşi pentru toţi indiferent de simpatii sau antipatii politice. Încalcarea ei se sancţionează”, a scris Renate Weber,  pe Facebook.

Demisia lui Darius Vâlcov a fost cerută și de liberali.

Postarea lui Vâlcov


Criticile au venit după ce consilierul Vioricăi Dăncilă a postat, pe Facebook, fișa medicală a unui protestatar Rezist.

Ce avem noi aici?! Lider #rezist, sandilāu cu acte-n regula. #sandynebunu #antifacontraromaniei #RezistesteAntifa””, a scris Vâlcov, pe rețeaua de socializare.

La scurt timp, postarea a dispărut, iar Darius Vâlcov a revenit. „Postarea prin care aratam ca un lider #rezist este sandilau cu acte mi-a fost stearsă”.

Protestatarul în cauză, Sandu Matei, a reacționat și el și a spus că îl va da în judecată pe Darius Vâlcov.

Close
Închide
  Close