Mergi direct la conținut »
Toate procedurile de expropriere de la Ministerul Transporturilor au fost reluate de la zero. Care este cauza acestei decizii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Toate procedurile de expropriere de la Ministerul Transporturilor au fost reluate de la zero. Care este cauza acestei decizii

Toate procedurile de expropriere de la Ministerul Transporturilor au fost reluate de la zero. Care este cauza acestei decizii

Procedurile de expropriere de la Ministerul Transporturilor au fost reluate. Asociatia Pro Infrastructura (API) avertizează, printr-un mesaj postat pe Facebook că toate procedurile de expropriere lansate de Ministerul Transporturilor au fost întoarse la pasul 0 de pe circuitul de avizare interministerial, din cauza schimbării numelui ministrului.

De profesie ofițer de marină militară, Felix Stroe a fost nominalizat pentru funcția de ministru al Transporturilor, în locul lui Răzvan Cuc, și acceptat de către președintele Klaus Iohannis, la cea mai recentă remaniere a Guvernului Tudose.

Cine este Felix Stroe, propus la ministerul Transporturilor: Conducea filiala PSD Constanța și are cetățenie moldovenească.

Noul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, are și o stradă cu numele lui, în localitatea Cumpăna, județul Constanța.

“Toate procedurile de expropriere lansate de Ministerul Transporturilor au fost întoarse la pasul zero de pe circuitul de avizare interministerial, un circuit care de cele mai multe ori ajunge să aibă 24 de pași birocratici. Motivul: s-a schimbat numele ministrului! Deși exproprierea rămâne aceeași, singura modificare fiind numele ministrului pe una dintre paginile documentației, funcționarii din ministere consideră că singura modalitate de a rezolva situația e să repornească tot procesul de la început.

Estimăm că fiecare proiect de infrastructură afectat va fi intârziat cel puțin două luni și jumătate. Printre proiectele afectate se numără A1 (lotul 4 din Lugoj-Deva), A10 Sebeș-Turda, A3 (loturile dintre Câmpia Turzii și Târgu Mureș), Centura Târgu Jiu. Constructorii vor cere cel mai probabil despăgubiri pentru aceste săptămâni pierdute, așa că până la urmă vom plăti cu toții pentru întârzieri!

În Guvernul României secolului 21, toate aceste proceduri se desfășoară pe hârtie, cu niște funcționari care poartă mape dintr-un minister într-altul. Cerem guvernului să organizeze echipe cu membri din fiecare minister implicat în procesul de pregătire a exproprierilor pentru proiecte de importanță strategică care să stea la aceeași masă și să se ocupe doar de aceste documentații de expropriere! Aceste echipe ar putea reduce procesul de la 3 luni la două săptămâni”, sună avertismentul API.

FOTO: Facebook.com/proinfrastructura


CITEȘTE ȘI… “Dosarul” TAROM, episodul 6: Noaptea minții | Cum să pierzi 90.982 euro în fiecare zi


 

Close
Închide
  Close