Mergi direct la conținut »
Procesul lui Liviu Dragnea va începe. Instanța supremă a respins toate contestațiile
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Procesul lui Liviu Dragnea va începe. Instanța supremă a respins toate contestațiile

Procesul lui Liviu Dragnea va începe. Instanța supremă a respins toate contestațiile

Liviu Dragnea primește o lovitură grea, cu câteva zile înainte de alegeri. Instanța supremă a decis să înceapă judecata în dosarul în care președintele PSD este acuzat de instigare la abuz în serviciu şi la fals intelectual.

Instanța supremă a decis la începutul lunii octombrie începerea judecății pe fond în dosarul lui Liviu Dragnea, însă președintele PSD a contestat decizia. Contestația a fost respinsă de instanță.

„Respinge, ca nefondate, contestaţiile formulate de inculpaţii Şefu Olguţa, Prodana (fostă Dragnea) Bombonica şi Dragnea Nicolae Liviu împotriva încheierii nr. 921 din 4 octombrie 2016 pronunţată de judecătorul de cameră preliminară în dosarul nr. 2628/1/2016/a1 al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Secţia Penală”, a decis instanţa supremă, potrivit Mediafax. Hotărârea este definitivă.

Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

Conform procurorilor DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman.

În acelaşi dosar a fost trimisă în judecată şi fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana. La data comiterii faptei, aceasta ocupa funcția de coordonator al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei şi de şef serviciu Secretariat din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Ea este acuzată de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul pentru infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Close
Închide
  Close