Mergi direct la conținut »
Procurorii fac percheziții la firme care vindeau teste false de Covid-19 Galerie foto
14imagini
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Procurorii fac percheziții la firme care vindeau teste false de Covid-19

Procurorii fac percheziții la firme care vindeau teste false de Covid-19

Procurorii au făcut percheziții la firme din București, Galați, Constanța și Cluj, care prezentau în mediul online teste rapide pentru Covid-19, fără ca acestea să poată fi folosite în acest scop, scrie Mediafax.

De Iulian Budușan,

Potrivit unui comunicat transmis miercuri și citat de Mediafax, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Procurorii au pus în executare 10 mandate de percheziție în București, Constanța, Galați și Cluj.

„În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate de la sediul unei societăți comerciale un număr de 9.360 de teste inscripționate „VivaDiag Covid-19 IgM/IgG Rapid test” care erau prezentate în mediul online, drept teste rapide pentru depistarea infecției cu COVID-19, dar cu privire la care există suspiciunea că nu au această apritudine”, se arată în comunicat.

Mai mult, spun procurorii, chiar în cuprinsul prospectului întocmit de producător se menționează faptul că testul nu poate fi folosit pentru diagnosticarea cu noul Covid-19.

Cum ne ferim de Covid-19

Close
Închide
  Close