Mergi direct la conținut »
Procurorul Gabriela Scutea candidează a doua oară pentru funcția de procuror general. Tudorel Toader a respins toți candidații până acum
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Procurorul Gabriela Scutea candidează a doua oară pentru funcția de procuror general. Tudorel Toader a respins toți candidații până acum

Procurorul Gabriela Scutea candidează a doua oară pentru funcția de procuror general. Tudorel Toader a respins toți candidații până acum

Procurorul Gabriela Scutea candidează din nou pentru funcția de procuror general, după ce a fost respinsă la prima etapă de selecție de către ministrul demisionar al justiției. Tudorel Toader a apreciat că niciunul din candidați nu îndeplinește criteriile funcției de conducere a Ministerului Public și a organizat o nouă etapă de selecție. Însă, Gabriela Scutea a ales să-și depună pentru a doua oară dosarul, în timp ce fostul procuror-șef DIICOT, Daniel Horodniceanu, a chemat Ministerul Justiției în judecată.

De Mihai Niculescu,

Gabriela Scutea şi-a depus miercuri a doua oară candidatura la şefia Parchetului General.

În urma anunţului de selecţie publicat de Ministerul Justiţiei la data de 10 aprilie 2019, pentru funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (…) vă adresez prezenta cerere în vederea participării la o nouă procedură de selecţie”, a scris procurorul Gabriela Scutea în cererea adresată, miercuri, ministrului Tudorel Toader, arată Mediafax.

Scutea a explicat în cererea trimisă lui Toader şi motivul pentru care s-a decis să candideze pentru a doua oară pentru funcția de procuror-șef la Parchetul General.

Documentaţia ataşată acestei cereri relevă îndeplinirea cerinţelor legale pentru participarea la selecţie, iar asupra motivaţiei mele consider relevant să vă prezint faptul că experienţa acumulată în cadrul parchetelor, competititivitatea şi stilul de lucru interdisciplinar angajate în cadrul activităţii desfăşurate în toate instituţiile, conform CV-ului , conturează un profil apt să susţină provocările funcţiei de vârf în ierarhia MP”, a mai scris Gabriela Scutea.

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE
Recomandări

Kovesi a fost votată procuror-șef de ambasadorii statelor UE

 

În urmă cu câteva zile, un alt candidat respins în bloc la procedura de selecție, ex-șeful DIICOT Daniel Horodniceanu, a dat în judecată Ministerul Justiției în contencios administrativ, la Curtea de Apel Iași, considerând abuzivă înlăturarea tuturor candidaților.


Citește și: Prima ruptură clară a lui Rareș Bogdan de Realitatea TV: Invitat la Silviu Mănăstire la B1 TV, a spus: „Dumneavoastră mi-ați luat locul, mai avem libere o televiziune și jumătate”


 

 
 
Close
Închide
  Close