Cu toate acestea, procurorul George Bălan susține, într-un drept la replică transmis publicației Libertatea, că nu îl cunoaște pe spionului chinez Wang Yan.

„În cadrul articolului s-au formulat alegații la adresa mea cu privire la pretinsa ”divulgare de informații” în legătură cu ”Cazul Wang de la Shanghai” motiv pentru care fac următoarele precizări:

           – Nu am nicio legătură cu aspectele invocate în articolul ”O notă a SRI arată cum politicieni și magistrați care se pregăteau să pună mâna pe DNA divulgau informații secrete spionului chinez Wang Yan” cu referire la așa-zisul caz ”Wang de la Shanghai”;

         – Nu am cunoscut și nici nu cunosc aspecte legate de cetățeanul chinez Wang  sau de ”Cazul de la Shanghai” – singurele informații le-am aflat din mass media;

        –  Nu am cunoscut și nu cunosc vreo persoană Wang;

     – Nu cunosc și nici nu aveam cum să cunosc vreun aspect legat de presupusele divulgări de informații;

        – Obiectul dosarului 2170/1/2013 la care se face referire în articolul invocat, nu privea transmiterea de informații către vreun cetățean chinez sau străin;

         – Susținerile referitoare la implicarea mea în așa zisa ”divulgare de secrete” și în ”Cazul Wang de la Shanghai”, nu au niciun suport faptic, logic sau juridic având în vedere că prin soluția dispusă în dosarul Înaltei Curți de Casație și Justiție nr.2170/1/2013 (la care se face vorbire în articol) s-a dispus achitarea mea sub toate capetele de acuzare, soluție definitivă, iar presupusele fapte prezentate nu mă privesc și nu au avut vreo legătură cu persoana mea.

         Astfel, spre corectă informare vă indic următoarele :

         –  În urma cercetării judecătorești realizate de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul 2170/1/2013 – Secția penală s-a dispus prin s.p. 460/2013, în baza art.17 alin.2 rap. la art.16 alin.1 lit.c (nu există probe că o persoană a săvârșit infracțiunea) din Codul de procedură penală, achitarea inculpatului Bălan George pentru comiterea infracțiunii prev. de art.26 din Codul penal anterior rap. la art.12 lit.b din Legea 78/2000 cu aplic art.41 alin. 2 din Codul penal anterior.

           În baza art.17 alin.2 rap. la art.16 alin.1 lit.b (fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege) din Codul de procedură penală, achită pe același inculpat pentru infracțiunea de asociere pentru săvârșirea de infracțiuni prev. de art.323 alin.1 și 2 din Codul penal anterior rap. la art.17 lit.b și art.18 alin.1 din Legea nr.78/2000.

        Soluția instanței de fond a fost menținută și în apelul declarat de D.N.A., fiind pronunțată d.p.nr.81/1 din 22.06.2015 de către Înalta Curte de Casație și Justiție – secția de 5 judecători, prin care s-a respins apelul cu privire la persoana mea.

      Deși aceste aspecte au fost clarificate de soluția de achitare pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție (soluție de altfel ușor de accesat pe portalul Înaltei Curți de Casație și Justiție) în sensul că nu există vreo probă că am săvârșit faptele reținute în sarcina mea dar și că faptele nu sunt prevăzute de legea penală, susținerile din articolul intitulat ”O notă a SRI arată cum politicieni și magistrați care se pregăteau să pună mâna pe DNA divulgau informații secrete spionului chinez Wang Yan” data de 26.04.2018  apar cu atât mai surprinzătoare”, a transmis procurorul George Bălan.

Tolo.ro: Politicienii și magistrații care se pregăteau să pună mâna pe DNA dădeau informații secrete spionului chinez Wang

Potrivit Tolo.ro, un dosar clasificat arată cum cazul ”Shanghai”, contractul Cupru Min și ”Grupul anti-DNA” au în comun rețeaua de agenți chinezi coordonată de Wang Yan. Wang Yan a plătit politicieni și polițiști care turnau pentru el, împotriva intereselor României și ale UE.

Informația apare într-o notă a SRI, parte a dosarului clasificat 2170/1/2013, aflat la Înalta Curte. În acest dosar, un judecător de la ÎCCJ, un procuror și un șef de serviciu secret al poliției au fost condamnați definitiv în 2015 pentru ”furnizarea de informații”, dar nu s-a știut până azi că unul dintre beneficiari era chiar Wang Yan.

Aceste înalte autorități făceau parte dintr-un grup care dorea să pună mâna pe DNA și pe Parchetul General.

Lista completă a politicienilor și magistraților care apar în dosar:

  • Marian Petrache – politician PNL, actualmente șeful Consiliului Județean Ilfov
  • Georgeta Barbălată – judecătoare la ÎCCJ. George Bălan – procuror, vicepreședinte CSM
  • Marcel Sâmpetru – procuror, membru CSM și consilier al lui George Bălan
  • Mihai Vlad – şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov
  • Cristache Rădulescu – președintele CJ Ilfov în mandatul 2008-2012, membru PNL
  • Și, anonimizat, prezentat doar drept ”cetățean român de origine chineză”, Wang Yan.

Unul dintre persoanjele centrale din dosare este fostul șef al Consiliului Județean Cristache Rădulescu, care a fost membru PDL și apoi PNL.

Wang Yan a fost consilierul personal al acestuia.

DNA și SRI vorbesc despre fapte care au dus la ”prejudicierea gravă a bugetului de stat şi al Comunităţii Europene şi prin acţiunile de influenţă exercitate asupra decizionalilor unor instituţii publice în favoarea unui cetăţean român de origine chineză, lider al unei grupări de criminalitate organizată transfrontalieră”.

De asemenea, Vlad Mihai, șef al SIPI Ilfov, ia mită ca să ofere informații secrete, susține DNA.

Beneficiarul secretelor este cuplul Cristache Rădulescu – Wang Yan, dar chinezul nu este nominalizat în rechizitoriu.

”Acţiunile abuzive ale fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov Cristache Rădulescu, în interesul unui grup, afectează interesul public prin dezechilibre în dezvoltarea edilitară a judeţului şi degradarea structurilor necesare bunei desfăşurări a vieţii social-economice”.


EXCLUSIV: Sebastian Vlădescu, cauțiune de un milion de euro, la DNA; Acesta nu ar avea banii – surse


 

Benny Adegbuyi, declarație curajoasă despre Antonia: „Velea, să nu te superi pe mine!”
PARTENERI - GSP.RO
Benny Adegbuyi, declarație curajoasă despre Antonia: „Velea, să nu te superi pe mine!”
Gabi Firea, OPERATĂ din nou, chiar ieri. Ce mari probleme de sănătate are fostul primar al Bucureștiului
PARTENERI - PLAYTECH
Gabi Firea, OPERATĂ din nou, chiar ieri. Ce mari probleme de sănătate are fostul primar al Bucureștiului
Horoscop 16 ianuarie 2021. Gemenii încearcă marea cu degetul, zicând că nu au cum să strice ceva
HOROSCOP
Horoscop 16 ianuarie 2021. Gemenii încearcă marea cu degetul, zicând că nu au cum să strice ceva
Marijuana gratis pentru cei care se vaccinează. În ce țară va fi aplicat acest plan
Știrileprotv.ro
Marijuana gratis pentru cei care se vaccinează. În ce țară va fi aplicat acest plan
Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului
Telekomsport
Scandal MONSTRU în familia Vlăduţei Lupău. Bătaie ca-n filmele de acţiune în centrul Clujului
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)
PUBLICITATE
Probleme grave cu care se confruntă copiii și părinții,pe care parlamentarii ar trebui să le ia în considerare (Publicitate politică)