De Daniel Ionașcu,

Anterior, Broadcom a mai făcut o ofertă pentru preluarea Qualcomm, în valoare de 105 miliarde de dolari. Cu tot cu cele 25 de miliarde de dolari, cât sunt datoriile Qualcomm, tranzacția ar fi ajuns la 130 de miliarde. Dar aceasta a fost respinsă.

Ei bine, acum Broadcom a revenit cu o ofertă îmbunătățită.

Broadcom produce cipuri Wi-Fi și Bluetooth, în vreme ce Qualcomm este inventatoarea tehnologiilor 4G LTE și CDMA. De asemenea, Qualcomm produce majoritatea procesoarelor de pe smartphone-urile Android.

Combinarea celor doi coloși ar crea un cvasi-monopol în domeniul cipurilor pentru smartphone-uri, producătorii de electronice fiind practic captivi.

Pe de altă parte, este greu de crezut că autoritățile de concurență vor autoriza această fuziune, din cauza evidentelor probleme de concentrare.

Amendată de UE

Qualcomm se află în acest moment în mijlocul mai multor bătălii. Producătorul de cipuri a fost amendat recent de către Comisia Europeană cu aproape un miliard de euro pentru abuz de poziție dominantă.

Procese pe bandă cu Apple

De asemenea, Apple cere un miliard de dolari de la Qualcomm într-o dispută legată de modemurile de pe iPhone. Acestea sunt cipurile care fac legătură între smartphone și rețelele telecom.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

La rândul său, Qualcomm vrea să blocheze producția iPhone, pe motiv că Apple îi încalcă brevetele de invenție.

Reamintim, Qualcomm a pierdut anul trecut și un proces de 800 de milioane de dolari cu BlackBerry.

Preluarea NXP Semiconductors

În fine, Qualcomm este în mijlocul unui proces de preluare a NXP Semiconductors cu 38 de miliarde de dolari, în încercarea de a intra pe piața cipurilor pentru autoturisme. Dar și aici o serie de acționari cer un preț mai mare.

NXP este fosta divizia de cipuri a Philips. În 2015, aceasta cumpărase cu 12 miliarde de dolari și Freescale, fosta divizie de semiconductori a Motorola.

Anul trecut, Samsung a depășit Intel și a devenit cel mai mare producător de semiconductori din lume.

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul
GSP.RO

Și-a prins iubitul că o înșală cu ajutorul unei aplicații. Greșeala pe care a făcut-o bărbatul

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult
HOROSCOP

Horoscop 14 decembrie 2019. Berbecii simt nevoia să se odihnească mai mult