MENIU CAUTĂ
06 Aug. 2018 11:09 , de Daniel Ionașcu

Producția viitorului iPhone 9, întârziată de un virus informatic

Distribuie

Producția viitoarelor modele iPhone ar putea fi întârziată, după ce un virus informatic a oprit producția la fabricile grupului taiwanez TSMC, scrie Reuters.

Sistemele sale de producție au fost oprite vineri în urma infectării cu un virus și mai multe fabrici au fost închise.

TSMC realizează procesoarele existente în iPhone, iPad și Apple TV.

Compania taiwaneză a anunțat duminică scăderea cu 3% a veniturilor pe cel de-al treilea trimestru din cauza incidentului și a marjei de profit brut cu un procent.

Mark Li, analist la compania de consultanță Sanford Bernstein, a scris într-un raport că Apple este unul dintre clienții afectați, dar că este de așteptat ca întârzierile să fie recuperate în cel de-al patrulea trimestru din an.

De altfel, TSMC a anunțat recent că va investi 25 de miliarde de dolari în producția de cipuri avansate, iar Apple ar putea să le folosească.

Anterior, Apple realiza procesoarele sale în uzinele Samsung, dar a mutat producția la TSMC din cauza proceselor avute cu grupul coreean, pe care l-a acuzat că îi copiază designul și brevetele iPhone.

iPhone 9, în linie dreaptă

Apple și TSMC pregătesc în aceste luni intrarea în producție a viitoarei generații de iPhone. Acestea sunt prezentate, de regulă, în luna septembrie, dar sunt disponibile începând cu octombrie.

Pentru ca acest calendar strâns să fie respectat, Apple are nevoie ca mai multe milioane de unități să fie produse în avans. Astfel, producția iPhone 9 ar fi intrat deja în linie dreaptă.

Apple a depășit o mie de miliarde de dolari

Apple este prima companie listată pe bursa de la New York care a trecut de pragul de o mie de miliarde de dolari la capitalizare. Această limită a fost depășită zilele trecute.

Anterior, PetroChina a depășit pentru puțin timp capitalizarea de o mie de miliarde de dolari în 2007.

De asemenea, colosul petrolier Saudi Aramco este evaluat la sume astronomice, între 1 și 10 trilioane de dolari, fiind compania petrolieră de stat din Arabia Saudită și grupul cu cele mai mari rezerve petroliere din lume.

Citește mai multe despre Apple, taiwan și virusi informatici pe Libertatea.

Comentarii