„În numai o zi, echipele de control au verificat 22 de societăţi comerciale, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, al căror cuantum se ridică la peste 60.000 de lei. Totodată, au fost ridicate în vederea confiscării aproape 200 de kg de carne de porc, pui şi curcan, ciuperci şi alte produse alimentare, precum şi 90 de ouă, toate acestea fără termen de valabilitate sau cu termenul de valabilitate expirat. În acest sens au fost întocmite şi acte premergătoare urmăririi penale, sub aspectul comiterii infracţiunii de comercializarea de produse alterate”, potrivit unui  comunicat, citat de Agerpres.

De asemenea, într-un local au fost identificate două persoane care prestau servicii de alimentaţie publică fără să aibă încheiate contracte individuale de muncă, în acest caz fiind informat Inspectoratul Teritorial de Muncă Harghita, care urmează să ia măsurile legale ce se impun. Acţiunile IPJ Harghita au vizat verificarea legalităţii actelor de comerţ, în special cu produse din carne şi alimente perisabile, acestea având rolul să protejeze cetăţenii de riscurile consumării unor produse neconforme.

Citește și

Carmen Dan, reacție vehementă la adresa judecătoarei care a ironizat, criticat și acuzat o femeie agresată de soț. „Mă simt umilită ca ministru și ca femeie”