Studiile arata ca numarul femeilor insarcinate a scazut drastic. Daca o femeie ajunge sa-si doreasca din ce in ce mai mult sa devina mama, atunci trebuie sa inceapa sa se pregateasca pentru aceasta importanta etapa din viata ei, sa inceapa sa-si faca „ordine” in viata, sa alunge stresul, sa incerce sa nu faca neaparat o obsesie din acest lucru.
Rapoartele efectuate in tarile dezvoltate indica faptul ca 15% din cupluri sunt sterile, iar dintre acestea, procentajul pe sexe este urmatorul: in 33%-40% din cazuri „vina” o poarta barbatii, iar femeilor le revine un procentaj intre 60-67%. Exista cateva fructe si seminte care pot ajuta in anumite proportii la combaterea sterilitatii. Printre acestea enumeram curmalele, iar ca seminte alunele, fisticul, miezul de nuca, chiar si semintele de floarea-soarelui si arahidele. Plantele care mai pot fi folosite sunt cretisoara, coada soricelului si sucul proaspat de vasc.
Pentru a va pregati organismul, este bine ca perioade destul de mari sa folositi laptisorul de matca, polenul si vitamina E.
O substanta nutritiva, foarte importanta in aceasta perioada „de asteptare”, dar mai ales in perioada de inceput a sarcinii, o constituie acidul folic.
Exista un preparat polivitaminic care este util in ambele cazuri, acesta fiind Bio-Multi. Pentru cei care duc o viata stresanta, in care alimentatia este carentiala, vitaminele si mineralele nu se pot asimila din hrana. Atunci se poate apela la acest produs care aduce organismului, in special, acid folic intr-o concentratie buna, cat si un numar de 15 vitamine si minerale foarte importante: vitaminele din grupa A, D, B si importante minerale cum ar fi seleniul si magneziul. Acest produs constituie suplimentul alimentar ideal pentru persoanele care vor sa asigure organismului o nutritie echilibrata. De retinut, acidul folic este necesar atat pe perioadele in care femeile isi planifica o sarcina, cat si cel putin in primele trei luni din perioada de sarcina. Surse principale de acid folic sunt: legumele verzi, ficatul, citricele, ouale, carnea si produsele din cereale, dar, daca nu sunteti atenti la ce mancati, atunci folositi produsul Bio-Multi, care va poate scuti de multe probleme.
Mod de prezentare: cutii cu 30 de comprimate.
Administrare: un comprimat pe zi.
Pret: 190.000 lei
Royal – Tonic – Prenatal. Acest produs contine doua flacoane, unul fiind destinat primului trimestru de sarcina. Contine ghimbir (cu actiune antiemetica), laptisor de matca si fructe de catina. Actiunea acestui produs este nutritiva, vitaminizanta si va fereste de starile de voma. Al doilea flacon contine usturoi, laptisor de matca, coaja de ou de prepelita si atomizat din ou de prepelita, fiind recomandat in trimestrele doi si trei de sarcina. Produsul are actiune imunostimulatoare, antibacteriana, antivirala, antianemica si este o sursa foarte importanta de calciu.
Pret: 110.000 lei.
Daca ne dorim cu ardoare sa avem un copil, atunci putem folosi fara rezerva si produsul Kamaiany. Produsul e bun pentru diminuarea anxietatii, a tensiunii mentale, este un bun imunostimulator, mareste rezistenta fizica, previne anemia, mareste cantitatea de sange in regiunea genitala si in musculatura pelviana, stimuland sexualitatea. Acestea sunt doar cateva din indicatiile produsului, noi referindu-ne doar la subiectul de astazi.
Mod de prezentare: blistere cu 10 capsule.
Pret: 75.000/blister.
Produsele se gasesc la magazinele de produse naturiste din str. Baia de Fier nr. 5 si str. Matei Voievod nr. 135 (la intersectia str. Vatra Luminoasa cu sos. Mihai Bravu).
Leacuri babesti:
Sucuri proaspete din telina – 100 ml, suc de sfecla rosie – 100 ml, patrunjel – 100 ml, salata verde – 50 ml. Pot fi obtinute la storcatorul de fructe. Esential este sa nu se tina la frigider mai mult de doua ore. Se bea cu inghitituri foarte rare.
Ceaiul de macese: zilnic doua cani, mai ales in perioada de iarna. Ne intareste sistemul imunitar. Se indulceste cu miere si se adauga suc de lamaie.
Ceaiul de catina este o adevarata „bomba” de vitamine. Folositi zilnic acest ceai, dar mare atentie la persoanele cu tendinta spre constipatie. Sa foloseasca neaparat fibre care sa ajute la normalizarea tranzitului.