Mergi direct la conținut »
Profesorii, trimiși acasă pe perioada vacanței. Guvernul vrea să facă economii cu norma de hrană
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Profesorii, trimiși acasă pe perioada vacanței. Guvernul vrea să facă economii cu norma de hrană

Profesorii, trimiși acasă pe perioada vacanței. Guvernul vrea să facă economii cu norma de hrană

Profesorii din învățământul preuniversitar au fost înștiințați că, de la 1 ianuarie, vor fi trecuți în concediu de odihnă pe durata vacanțelor, iar astfel Guvernul nu mai este obligat să plătească norma lunară de hrană. Astfel, s-ar face o economie la buget de aproape 29 de milioane de lei.

De Răzvan Mihalașcu,

Prin neplătirea normei lunare de hrană, se face o economie de 121 de lei pe cadru didactic.

Publicația cursdeguvernare.ro a redat nemulțumirile unui cadru didactic și a prezentat dispozițiile oficiale în acest sens.

sursă foto: cursdeguvernare.ro

Profesorii din învățământul preuniversitar au fost înștiințați că, de la 1 ianuarie 2019, vor fi trecuți în concediu de odihnă pe întreaga perioadă a vacanțelor.

Motivul: Guvernul trebuie să diminueze drastic cheltuielile începând cu luna ianuarie pentru a rămâne în ținta de deficit bugetar calculat pe metodologia europeană ESA, scrie sursa citată.

Nota de înștiințare a ajuns la directorii de școli după vacanța din ianuarie, când profesorii pontaseră deja ca prezenți la serviciu în cele șapte zile de vacanță, ținând cont că în luna ianuarie școala a început mai târziu.

Chiar și așa, Ministerul Educației obligă școlile să-i declare pe toți profesorii și învățătorii în concediu de odihnă.

Cursdeguvernare notează că aplicarea măsurii duce la o scădere cu 121 de lei a veniturilor aferente lunii ianuarie care vor fi plătite pe 14 februarie. Este vorba de partea corespunzătoare zilelor nemuncite care se scad din norma lunară de hrană.

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta
Recomandări

Simona Halep se căsătorește cu Toni Iuruc. Când e programată nunta

Astfel, în loc de 160 de ore lucrare, vor fi pontate doar 104 în ianuarie.

104 de ore înseamnă, la norma lunară de hrană de 346 de lei brut anul acesta, că se va plăti doar 225 de lei.

Potrivit calculelor, se face o economie de 121 de lei pentru fiecare cadru didactic.

În total, s-ar ajunge la o economie la buget de aproape 29 de milioane de lei, pentru 240.000 de cadre didactice.

Potrivit sursei, suma pare a fi una nesemnificativă la fondurile de 33,046 miliarde de lei alocate anul acesta Ministerului Educației, un buget în creștere cu 9,8 miliarde de lei, față de cel din anul precedent.


Citește și Matteo Politi avea o poliţă de malpraxis, din februarie 2018. Sorina Pintea: „Există clinici serioase care l-au refuzat, pentru că nu avea dosarul complet”


 

Close
Închide
  Close