Mergi direct la conținut »
Temperaturi negative, în această dimineață. Cât va ține vremea rece
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Temperaturi negative, în această dimineață. Cât va ține vremea rece

Temperaturi negative, în această dimineață. Cât va ține vremea rece

Minus 4 grade Celsius - este temperatura înregistrată în această dimineață la Joseni, județul Harghita, cea mai mică de la începutul lunii septembrie și până acum. Meteorologii anunță însă că până la sfârșitul săptămânii, vremea rămâne mai rece față de cea normală în această perioadă.

De Livia Lixandru,

Ziua de astăzi va fi anormal de rece, cu temperaturi maxime între 14 grade Celsius în depresiuni și 22 de grade Celsius în sudul țării.

Potrivit meteorologilor, temperaturile vor rămâne scăzute până vineri, 20 septembrie. La finalul lunii, în perioada 23-30 septembrie, temperaturile se vor mai stabiliza.

În Banat, temperatura aerului va scădea semnificativ, de la medii ale valorilor termice diurne de 28 de grade în prima zi a intervalului, până spre 18 grade în data de 20 septembrie.  Media temperaturilor minime va fi de 14 grade în primele două nopți, apoi se va produce o scădere până în data de 22 septembrie spre medii de 5…6 grade.

În Crișana, temperatura crește treptat până în 26 septembrie, valoare ce se va menține până la sfârșitul lunii. Media minimelor termice va fi în prima zi de 14 grade, apoi va scădea treptat până în jurul a 4 grade în dimineața zilei de 21 septembrie. Ulterior acestei date temperatura aerului va fi în creștere, spre medii regionale ale minimelor termice de 12 grade.

În Transilvania, vremea caldă de la începutul intervalului va intra într-un proces de răcire, astfel încât media maximelor va scădea treptat, de la 25 de grade în prima zi până în jurul valorii de 15 grade în data de 21 septembrie, apoi va urma o creștere treptată până în 25 septembrie, când se va ajunge la o medie diurnă de 24 de grade, potrivit Meteo România.

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!
Recomandări

Înalta Curte repune pe rol cazul de prelevare de organe, relatat de Libertatea, și-i recheamă la audieri pe procurorul și pe medicul acuzați de DNA că au luat ilegal organele!

În Maramureș, vremea va fi caldă în prima zi a intervalului, apoi se va răci, astfel încât media maximelor va scădea de la 25 de grade până la 15…16 grade în jurul datei de 21 septembrie. Următoarele zile, temperatura aerului va crește treptat și se estimează a se înregistra până la sfârșitul intervalului medii ale maximelor cuprinse între 21 și 24 de grade.

În Moldova, în următoarele patru zile va urma o răcire notabilă, astfel că media maximelor termice va ajunge la valori de 16…17 grade, în jurul datei de 21 septembrie. După acest interval, tendința va fi de încălzire treptată, până la o medie regională a valorilor maxime de 21…25 de grade.

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC
Recomandări

Universitatea București, amendată cu 30.000 de lei de DSP pentru că n-a făcut dezinfecție după ce au fost raportate două cazuri de TBC

În Dobrogea, până spre sfârșitul intervalului de prognoză, temperatura aerului va crește treptat, în medie, spre 23 de grade. Pe timpul nopții minimele vor avea o evoluție asemănătoare, media lor fiind în scădere, de la 16 grade în primele două nopți, până spre 9 grade în data de 22 septembrie, însă ulterior temperatura aerului va crește din nou, spre 14 grade, în medie regională.

În Muntenia, vremea  s-a răcit brusc pe 19 septembrie, însă temperatura aerului va crește din nou și, până la sfârșitul intervalului, media regională a maximelor va fi cuprinsă între 22 și 27 de grade. Valorile minime vor marca o scădere, de la 13…14 grade în primele două nopți, până la o medie de 6 grade, în data de 22 septembrie. Apoi tendința va fi de creștere ușoară, spre 12 grade, în medie regională.

În Oltenia, în primele două zile de prognoză vremea va fi caldă pentru această perioadă, dar se va răci treptat, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea de la 30 de grade, până spre 20 de grade în intervalul 18 – 21 septembrie. Apoi această medie va fi apoi în creștere, cu maxime de până la 26 de grade la sfârșitul intervalului. Minimele vor fi de 13…14 grade în primele două nopți, până spre 6 grade în jurul datei de 22 septembrie, însă ulterior temperatura aerului va crește din nou.

Close
Închide
  Close