De Dragoș Tănase,

În acestă perioadă vremea se va răci considerabil, vor fi ploi însemnate cantitativ, iar la munte sunt așteptate ninsori.

Va ploua îndeosebi în jumătatea de sud a ţării, unde local se vor acumula cantităţi de apă care vor depăşi 20…25 l/mp, iar îndeosebi în zona de munte a Olteniei, izolat 40…60 l/mp.

În Moldova, Transilvania şi Muntenia se anunţă vânt puternic şi precipitaţii mixte. Trecător, acestea pot determina depuneri de polei, în Moldova, estul şi sud-estul Transilvaniei şi în dealurile Munteniei.

Vremea se va răci treptat, astfel încât vineri (22 noiembrie) şi sâmbătă (23 noiembrie) în jumătatea estică a teritoriului se vor înregistra temperaturi sub cele specifice perioadei.

Vremea în Capitală

În Capitală vremea va fi închisă şi temporar va ploua. Se vor acumula cantităţi de apă cuprinse, în general, între 15 şi 25 l/mp.

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze care la rafală vor atinge 45 – 55 km/h, iar temperaturile maxime nu vor depăși 10 – 11 grade Celsius.

Vremea la munte

La munte, mai ales la altitudini de peste 1.500 m, vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări, cu viteze de peste 70…80 km/h, spulberând trecător zăpada.

Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi şi în zonele mai joase de relief, relatează Mediafax.

Citeşte şi:

Vremea se răcește în toată țara. Vin ploi și ninsori

Un fost impresar de jucători cu zero expertiză în educație, nășit de familia Reghecampf, a ajuns consilier al ministrului Educației din Guvernul Orban!

Sorin Grindeanu a împărțit funcții pentru consilierele sale, fetele a doi senatori PNL și PSD. Penelistul are 10 case și 600.000 de euro în conturi

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente
GSP.RO

Premieră mondială! Anunțul făcut de Marian Drăgulescu în urmă cu câteva momente

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri
HOROSCOP

Horoscop 5 decembrie 2019. Leii sunt cuprinși de griji și temeri