MENIU CAUTĂ

Prognoza meteo pentru 30 octombrie. Se anunţă un val de aer tropical

Distribuie

Vremea rămâne în continuare caldă. Prognoza meteo anunţă temperaturi de până la 26 de grade. În Bucureşti, termometrele urcă la 23 de grade.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări, însă doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări în Banat, în Crişana şi în zona montană înaltă, în special, a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, unde rafalele vor depăşi 70…80 km/h.

Marţi, vremea va fi deosebit de caldă în cea mai mare parte a ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare. Prognoza meteo anunţă că temperaturile maxime se vor situa între 18…19 grade pe litoral şi 26 de grade în nord-vestul teritoriului, iar cele minime, între 6 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade pe litoral.

Aerul de origine tropicală poziţionat la nivelul ţării noastre încă din weekend nu dă semne de părăsire, astfel că vom vorbi de o vreme caldă pentru întreaga săptămâna şi posibile noi recorduri termice. Gradele din termometre vor indica valori cuprinse între  18…19 grade pe litoral şi 27 de grade în Oltenia, iar cele minime se vor situa între 4 grade în estul Transilvaniei şi 15 grade în Dealurile de Vest.  Marţi spre după-amiază, norii se vor strânge în regiunile vestice, nord-vestice şi local în zona de munte, unde vor fi  averse şi posibil descărcări electrice, iar noaptea vor fi ploi slabe şi burniţe  în centrul, estul şi sud-estul ţării. Vântul va fi mai activ în zonele montane înalte,  în vest, dar şi pe litoral,  a declarat Oscar Stanciu, expert meteo, potrivit Observator.tv.

Citește și

VIDEO/ Maria Dinulescu a vrut să-și facă implant de silicoane. Medicul i-a zis că nu-i nevoie!

 

Citește mai multe despre Prognoza meteo și Vremea pe Libertatea.

Comentarii