Astfel, potrivit meteorologilor, vremea va rămâne caldă și frumoasă în această săptămână, în majoritatea regiunilor, apoi – din data de 27 octombrie – valorile vor scădea și cu până la 10 grade Celsius, iar probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere.

Prognoza meteo în Banat

Intervalul 21 – 26 octombrie va fi caracterizat, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii în jurul a 26 de grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată, urmând astfel ca maximele să scadă, în medie, de la 23 de grade, pe 27 octombrie, spre 11 grade în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie, când vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an.

În intervalul 21 – 27 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse, în medie, între 10 şi 12 grade.

De asemenea, în ultimele trei zile de prognoză, temperaturile minime vor scădea treptat, până la valori de 3 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 octombrie.

Prognoza meteo în Crişana

În prima săptămână de prognoză, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative urmând a se înregistra în medie, temperaturi cu mult peste cele normale datei, acestea încadrându-se între 24 şi 26 de grade.

Victor Ponta, primele declarații după ce a fost anunțat posibil candidat la Primăria Capitalei din partea Pro România. Reacția Gabrielei Firea
Recomandări
Victor Ponta, primele declarații după ce a fost anunțat posibil candidat la Primăria Capitalei din partea Pro România. Reacția Gabrielei Firea
 

Începând cu data de 27 octombrie, vremea se va răci, astfel că spre finalul intervalului de prognoză (intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie) se vor înregistra, în medie, maxime mai scăzute decât cele normale pentru această perioada din an, în jurul a 10 grade.

Ad placeholder

Regimul termic nocturn va avea un parcurs similar cu cel al maximelor, astfel că, până în jurul datei de 27 octombrie, variaţiile vor fi mici de la o noapte la alta, urmând a se înregistra în medie în jur de 10 grade, pentru ca apoi acestea să scadă în a doua parte a celei de-a doua săptămâni de prognoză (intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie) spre două grade Celsius, în medie. Ploile îşi vor face apariţia începând cu data de 27 octombrie.

Orban și Ministerul Sănătății se contrazic, de la distanță, în legătură cu cele 115 milioane de măști
Recomandări
Orban și Ministerul Sănătății se contrazic, de la distanță, în legătură cu cele 115 milioane de măști
 

Prognoza meteo în Transilvania

până pe 25 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 23 – 24 de grade, în medie.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 29 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, la sfâşitul intervalului de prognoză. Până în jurul datei de 26 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 7 grade.

Minimele vor coborî, apoi, spre o medie de zero grade pe 30 octombrie, valoare ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Maramureș

În prima săptămână, cu uşoare variaţii de la o zi la alta, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, urmând a se înregistra temperaturi maxime cuprinse între 23 şi 25 de grade, în medie.

Ad placeholder
Descoperire șocantă a Curții de Conturi: peste jumătate din combinezoane și din măștile speciale pentru medici stau în depozite de luni bune și nu au ajuns în spitale!
Recomandări
Descoperire șocantă a Curții de Conturi: peste jumătate din combinezoane și din măștile speciale pentru medici stau în depozite de luni bune și nu au ajuns în spitale!
 

Din 27 octombrie, o răcire treptată a vremii va determina înregistrarea până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză a unor temperaturi maxime sub cele normale pentru perioada din an, până spre medii în jurul a 9 grade în intervalul 31 octombrie – 3 noiembrie.

Până pe 28 octombrie vor fi variaţii în general nesemnificative de la o noapte la alta, temperaturile minime urmând a se încadra, în medie, între 7 şi 9 grade, apoi acestea vor scădea spre zero grade, în medie, pe parcursul intervalului 31 octombrie – 3 noiembrie.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 octombrie.

Prognoza meteo în Moldova

Până pe 26 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decât cele climatologic specifice datei, urmând a se înregistra maxime de 21 – 22 de grade, în medie.

Vremea va intra într-un proces de răcire treptată de la o zi la alta, urmând a se înregistra maxime sub cele normale, după data de 28 octombrie, acestea coborând spre 9 grade, în medie, valoare ce se va menţine până la sfâşitul intervalului de prognoză.

Până în jurul datei de 27 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, în medie urmând a se înregistra valori în jurul a 9 grade.

Ad placeholder

Ulterior, minimele vor coborî spre o medie de un grad pe 30 octombrie, ce se va menţine până la sfârşitul intervalului de prognoză. Ploile vor apărea cu preponderenţă în a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Dobrogea

Până pe data de 28 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de temperaturi diurne uşor mai ridicate decât cele normale perioadei, care se vor situa în jurul a 19 grade, în medie, însă în intervalul 29 octombrie – 3 noiembrie media lor va avea valori în jurul a 11 grade, sub cele normale pentru această perioadă a anului.

În ceea ce priveşte evoluţia minimelor, variaţia acestora va fi nesemnificativă până pe 28 octombrie, menţinându-se, în medie, la 10 – 11 grade, dar apoi, pe parcursul intervalului 29 octombrie – 3 noiembrie, acestea vor fi în scădere şi se vor încadra între 4 şi 7 grade, în medie.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va creşte treptat, în cea de-a doua săptămână de prognoză.

Prognoza meteo în Muntenia

Intervalul 21-27 octombrie va fi caracterizat, cu mici variaţii de la o zi la alta, de temperaturi diurne cu mult mai ridicate decât cele specifice perioadei, înregistrându-se valori medii de 22 – 24 de grade.

Vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca maximele să scadă, în medie, de la 20 de grade, pe 28 octombrie, spre 12 – 13 grade începând cu data de 30 octombrie, astfel încât până la sfârşitul intervalului de prognoză vor fi valori mai scăzute decât cele normale pentru această perioadă din an.

Ad placeholder

În intervalul 21-28 octombrie, variaţiile temperaturilor minime vor fi nesemnificative, urmând să se înregistreze valori cuprinse, în medie, între 9 şi 11 grade.

Ulterior, temperaturile minime vor scădea, astfel că în ultimele patru zile de prognoză media lor va atinge valori de 2 – 3 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 27 octombrie.

Prognoza meteo în Oltenia

În intervalul 21 – 27 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, variaţiile de la o zi la alta vor fi în general nesemnificative, astfel că maximele se vor încadra între 23 şi 25 de grade, în medie.

Începând cu data de 28 octombrie, vremea se va răci, conducând la înregistrarea unor temperaturi maxime sub cele normale în ultimele 5 zile de prognoză, când vor fi cuprinse, în medie, între 12 şi 14 grade Celsius.

Minimele vor avea o evoluţie similară cu cea a maximelor, astfel că până în data de 28 octombrie variaţiile nu vor fi notabile, urmând a se înregistra, în medie, în jur de 11 grade, apoi acestea vor scădea spre 2 – 3 grade, în medie, în intervalul 30 octombrie – 3 noiembrie.

În a doua săptămână de prognoză, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere.

Prognoza meteo la munte

În perioada 21 – 26 octombrie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod normal, deşi de la o zi la alta vor exista mici variaţii, maximele urmând a se încadra, în medie, între 17 şi 19 grade Celsius.

Ad placeholder

Ulterior, răcirea vremii va determina înregistrarea unor maxime sub cele normale, acestea situându-se între două şi patru grade, în medie, în ultimele cinci zile de prognoză.

Până în jurul datei de 27 octombrie nu vor fi variaţii notabile în ceea ce priveşte parcursul minimelor, cu valori între 7 şi 9 grade Celsius, în medie, apoi acestea vor scădea astfel încât spre sfârşitul intervalului media lor va coborî sub pragul de îngheţ.

Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor, predominant sub formă de ploaie şi lapoviţă va fi în creştere în intervalul 27 octombrie – 3 noiembrie.

Citeşte şi:

Prognoza meteo pentru 21 octombrie. Vreme caldă și frumoasă, dar cu ceață dimineața

Libertatea a trimis un jurnalist în Siria | În mijlocul războiului pentru a ajuta! Românca Roxana Diaconescu se luptă să salveze viețile oamenilor prinși în conflictul din Siria

Vacanță în lumea Barbie! „Casa de vis” a păpușii poate fi închiriată. Cât costă o noapte de cazare

Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
PARTENERI - GSP.RO
Cum a conceput copiii, cât timp era la pușcărie. Borcea: N-am fost niciodată la camera nupțială
Horoscop 3 iulie 2020. Berbecii caută cel mai bun răspuns la provocările care apar astăzi
HOROSCOP
Horoscop 3 iulie 2020. Berbecii caută cel mai bun răspuns la provocările care apar astăzi
RECOMANDĂRI