13 Sep. 2017 14:00

Prognoza meteo pentru perioada 14-24 septembrie. Vremea va fi caldă, în general, dar nu vom scăpa de averse

Distribuie

Prognoza meteo pentru perioada 14-24 septembrie. Vremea va continua să rămână caldă, în zilele următore, însă după data de 17 septembrie, aproape în fiecare zi, vor exista intervale cu averse, în majoritatea regiunilor, potrivit estimărilor Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În Banat, valorile termice vor fi în scădere, iar între 14 şi 17 septembrie se va încălzi din nou, media maximelor termice urmând să atingă 29 de grade Celsius.

Apoi, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, astfel că maximele diurne vor fi, în medie, în jurul a 22 de grade Celsius. În ultimele zile de prognoză se va încălzi uşor şi treptat. Temperaturile minime vor fi în jurul a 18 grade Celsius în prima dimineaţă, apoi vor scădea şi se vor apropia de 10 grade Celsius.

Urmează o nouă încălzire, treptată, până în dimineaţa de 17 septembrie, apoi o răcorire, astfel că în ultimele zile de prognoză vor fi temperaturi minime care, în medie, nu vor mai depăşi 12 grade. Vor fi averse, aproape în fiecare zi, din data de 17 septembrie.

În Crişana, între 14 şi 17 septembrie va reveni vremea caldă, cu temperaturi maxime care se vor situa între 24 şi 28 de grade C, ca medie regională. În prima jumătate a celei de-a doua săptămâni, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, astfel că maximele diurne vor fi, în medie, de 20 – 22 de grade Celsius. În ultimele zile de prognoză se va încălzi uşor şi treptat.

Temperaturile minime vor fi plăcute la începutul intervalului, când media lor va fi de 16 – 17 grade Celsius, apoi vor scădea, iar pe data de 14 septembrie media pe întreaga regiune va fi de 10 grade Celsius. Până la începutul celei de-a doua săptămâni se va încălzi cu aproximativ patru grade, după care media valorilor termice nocturne va avea valori între 10 şi 13 grade Celsius. Vor fi averse, temporar, după data de 16 septembrie.

În Transilvania, până în data de 20 septembrie, vor alterna intervalele cu vreme caldă şi cele cu vreme răcoroasă. Cel mai cald va fi la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 31 de grade, iar a minimelor de 13 – 14 grade Celsius, iar cel mai răcoare, în jurul zilei de 20 septembrie, când în medie, valorile termice diurne vor fi de 20 de grade Celsius, iar cele nocturne de 8 – 9 grade Celsius. În continuare, până la finalul intervalului de prognoză, temperatura aerului nu va mai avea variaţii semnificative. Și în această zonă… vor fi averse, aproape în fiecare zi, după data de 17 septembrie.

În Maramureş, în următoarele patru zile se va încălzi, după care se va răci din nou, astfel că, în jurul datei de 21 septembrie, media maximelor va fi de 20 de grade Celsius. În ultimele zile de prognoză se va încălzi uşor şi treptat. Media temperaturilor minime va scădea şi va atinge 9 grade Celsius, în data de 14 septembrie. Temperaturile nocturne vor creşte din nou şi vor atinge, în medie, 13 grade, în data de 17 septembrie. În cea de-a doua săptămână de prognoză trendul general al temperaturilor minime va fi de scădere, de la o medie de 11 grade în prima zi, la 9 – 10 grade, în ultimele zile. Probabilitatea pentru averse va fi mai ridicată în jurul datei de 12 septembrie şi, din nou, după data de 16 septembrie.

În Moldova, în zilele următoare, până pe 17 septembrie, se va încălzi, iar media temperaturilor diurne va atinge 29 de grade Celsius. Va urma o nouă răcire, temperaturile maxime urmând să atingă în ultimele zile de prognoză 21 – 22 de grade Celsius. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, evoluţia va fi asemănătoare: la început vor fi temperaturi minime, în medie, de 17 grade Celsius, în noaptea de 13 spre 14 septembrie vor scădea până spre 11 grade Celsius, apoi vor creşte uşor până la 15 grade Celsius, iar după data de 17 septembrie vor ajunge din nou în jurul valorii de 11 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în ziua de 12 septembrie, precum şi în intervalul 18 – 23 septembrie.

În Dobrogea, până la începutul celei de-a doua săptămâni, variaţiile de temperatură nu vor fi semnificative, maximele diurne urmând a se situa, în medie, între 25 şi 27 de grade Celsius. Excepţie vor face primele două zile, când media lor va fi în jurul valorii de 29 de grade Celsius. Ulterior, valorile medii ale temperaturilor maxime vor scădea uşor şi treptat şi vor fi cuprinse între 23 şi 25 de grade Celsius. În primele două nopţi, temperaturile minime vor fi, în medie, de aproximativ 19 grade Celsius, în noaptea următoare vor scădea până spre 16 grade Celsius, pentru ca în intervalul 15 – 18 septembrie să nu mai aibă variaţii semnificative. În continuare, până la finalul intervalului de prognoză, media temperaturilor minime va scădea treptat, cu 3-4 grade Celsius. De asemenea, vor fi condiţii pentru averse în jurul datei de 13 septembrie, dar şi în intervalul 19-23 septembrie.

În Muntenia, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a regiunii, deşi valorile termice diurne vor scădea treptat, de la 33 de grade la 28 de grade Celsius, în medie regională. Începând cu data de 14 septembrie, maximele diurne vor creşte din nou, urmând a se situa în jurul valorii de 30 de grade Celsius, pentru ca după 17 septembrie să urmeze o nouă scădere a temperaturilor maxime, până spre 23 – 24 de grade.

Totodată, minimele vor scădea la începutul intervalului, de la valori medii de 17 grade la 13 grade, în noaptea de 13 spre 14 septembrie, apoi, până în data de 18 septembrie, vor creşte spre 14-15 grade Celsius. În intervalul 19-24 septembrie, o nouă răcorire a vremii va face ca media temperaturilor minime să scadă treptat, până la 11-12 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalul 18-23 septembrie, dar condiţii pentru ploi de scurtă durată, izolate, vor fi şi în primele zile din interval.

În Oltenia, după data de 14 septembrie, maximele diurne vor creşte din nou, dar nu vor mai depăşi media de 30 – 31 de grade Celsius. Din 17 septembrie vremea va intra din nou într-un proces de răcire, media temperaturilor maxime ajungând la valori de 23-24 de grade Celsius. Minimele termice vor scădea la începutul intervalului, de la valori medii de 17 grade Celsius la valori de 11 grade Celsius, apoi vor creşte treptat până la o medie de 15 grade în nopţile de 17 şi 18 septembrie. După această perioadă vremea se va răcori din nou, astfel că minimele vor fi cuprinse între 11 şi 13 grade Celsius, în medie regională. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai ridicată în intervalul 17-22 septembrie.

La munte, vremea va intra într-un proces de încălzire, către valori medii maxime de 19 grade Celsius, însă după data de 19 septembrie temperaturile vor scădea din nou, neavând variaţii semnificative de la o zi la alta.

La începutul intervalului, minimele vor scădea de la valori medii în jurul a 12 grade Celsius, spre 5 grade Celsius, în noaptea de 13 spre 14 septembrie, după care vor creşte uşor de la o zi la alta spre valori de 10 grade, în 17 septembrie.

După această dată şi până spre sfârşitul intervalului, se va produce o nouă răcorire a vremii, astfel că valorile medii ale temperaturii minime vor ajunge să fie de 5-6 grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată în intervalul 11 – 14 septembrie, dar şi între 17 şi 24 septembrie, informează meteorologii, citați de Agerpres.


CITEȘTE ȘI… EXCLUSIV | Povestea impresionantă a primei femei jandarm din România. S-a înscris la un concurs ca să facă rost de bani pentru fertilizare in vitro


Loading...
Comentarii