UPDATE 12:15: Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache, a fost în control, luni dimineaţă, la Serviciul Public Comunitar Regmim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SPCRPCIV) Bucureşti şi Ilfov, pentru a vedea dacă mai există cozi, în condiţiile în care a intrat în vigoare sistemul de programări on-line pentru serviciile de permise şi înmatriculări. Tudorache a spus că au existat momente în care sistemul nu a funcţionat, dar că speră ca situaţia „să intre în normalitate încet-încet”.

Cozile de sute de persoane de la ghișee ar trebuie să dispară sau măcar să se mai subțieze. Și asta pentru că cineva a gândit o soluție prin care șoferii îți pot alege, prin programări on-line, ziua și ora la care să depună documentele necesare înmatriculării, transcrierii autovehiculelor sau cele pentru preschimbarea permiselor de conducere.

Programările on-line se fac pe două site-uri ale Prefecturii

Pentru municipiul București rezervările se pot face accesând site-ul public al Instituției Prefectului, www.prefecturabucureşti.ro, submeniul dedicat Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor. Pentru aceia care locuiesc în județul Ilfov rezervările se pot face accesând site-ul public al Instituției Prefectului, www.prefecturailfov.ro, submeniul dedicat Serviciului public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor.

Șoferii fără programare trebuie să aibă bon de ordine

Procedura de rezervare a zilei și a orei pentru depunerea documentelor necesare înmatriculării, transcrierii autovehiculelor sau a actelor obligatorii pentru dosarele de preschimbare a permiselor de conducere este prezentată detaliat pe cele două site-uri. Persoanele care dețin astfel de programări on-line pentru permise și înmatriculări se pot prezenta doar la ghişeele dedicate în acest sens care sunt marcate corespunzător. Firește, aceia care  nu apelează la astfel de programări on-line se pot duce direct la ghișee și vor beneficia de sprijinul lucrătorilor doar în baza unor bonuri de ordine.

Tăriceanu a sfidat o coadă de câteva sute de persoane

Toată nebunia de la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor a început după ce șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a sfidat o coadă imensă la care stăteau câteva sute de persoane și și-a recuperat permisul de conducere preschimbat. Polițiștii care l-au ajutat atunci au făcut obiectul unei anchete interne finalizată cu mustrări scrise. Apoi, o fotografie postată pe internet în care sute de oameni formau o coadă uriașă, interminabilă, la aceeași ghișee revoltat o țară întreagă. Ministrul de Interne Dragoș Tudorache a dat ordin ca personalul de la ”Permise” să fie suplimentat cu câțiva zeci de polițiști de prin tot ministerul pe care-l conduce.

Urmărește-ne pe Google News