La Braşov, 1 Decembrie va fi sărbătorit printr-un ceremonial militar şi religios, cu o festivitate dedicată acestei zile, dar şi cu Hora Unirii organizată de Junii Braşoveni şi cu spectacole de muzică şi dansuri populare.

Evenimentele dedicate Zilei României vor începe de la ora 12.00, în Piaţa Sfatului, cu ceremonialul militar şi religios, încheiat cu „Hora Unirii“, iar apoi, la Centrul Cultural Reduta, va avea loc spectacolul de muzică şi dansuri populare „Sărbătoreşte Româneşte“, unde intrarea este liberă.

De la ora 13.00, braşovenii şi turiştii sunt invitaţi în Piaţa Unirii, unde va avea loc o festivitate organizată de Uniunea Junilor din Şchei şi Braşovul Vechi, cu depunere de coroane la Monumentul Eroului Necunoscut şi un spectacol folcloric.

De la ora 19.00, la Sala „Patria”, se va organiza „Seara filmului românesc“ cu proiecţia „Un pas în urma serafimilor“ (2017), în regia lui Daniel Sandu, cu Ştefan Iancu, Vlad Ivanov şi Cristian Bota.

Tot de 1 Decembrie, Muzeul Casa Mureşenilor, cu sediul în Piaţa Sfatului, va fi deschis în intervalul orar 10.00 – 17.00, intrarea fiind gratuită. De Ziua Naţională a României, vizitatorii sunt invitaţi să descopere povestea Imnului de Stat al României în cadrul expoziţiei permanente a muzeului. Expoziţia temporară „Albrecht Dürer – maestrul gravurii renascentiste“ va întregi experienţa de vizitare.

La Timișoara, se anunță sărbătoare mare de 1 Decembrie. Petrecerea începe cu tradiționala paradă militară, pentru care s-au făcut deja repetiții. Militarii, pompierii, jandarmii, Poliția și alte forțe vor defila prin fața Palatului Administrativ.

EXCLUSIV. Cum a reușit să fugă un cuplu din Mariupol din „iadul lumii ruse” trecând prin filtrele ocupanților: „Te pun să te dezbraci, să-ți lași amprentele, să-ți arăți coatele, limba, să spui cine ești”
Recomandări
EXCLUSIV. Cum a reușit să fugă un cuplu din Mariupol din „iadul lumii ruse” trecând prin filtrele ocupanților: „Te pun să te dezbraci, să-ți lași amprentele, să-ți arăți coatele, limba, să spui cine ești”

timis 1Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

La parada programată pentru ora 11.30, vor defila 462 de militari, jandarmi, polițiști, pompieri și alte forțe și 86 de autospeciale și tehnică militară. Forțele angrenate au făcut repetiția pentru paradă încă de joi, pe o ploaie măruntă. Vineri, timișorenii vor putea vedea și o autospecială de lucru la înălțime a pompierilor, dar și polițiști locali pe segway-uri și șalupa Poliției Locale.

Sărbătoarea continuă după-amiaza, cu deschiderea Târgului de Crăciun. La ora 18.30, în Piața Victoriei concertează orchestra Timișoara Big Band, iar la ora 19,00 va fi pornit iluminatul artistic. Hora Unirii se va întinde în centrul Timișoarei, pe acordurile Ansamblului Timișul, care urcă pe scena special amplasată cu soliștii Petrică Moise, Carmen Popovici Dumbravă, Petrică Miulescu Irimică, Mihaela Petrovici și Adrian Stanca.

Alina Eremia dă startul distracției la ora 20.00, iar la ora 21.00 pe scenă urcă formația Pragu de Sus, pentru ca la 21.45 scena să fie luată cu asalt de Inna. Ca în fiecare an, Ziua Națională se va încheia cu un foc de artificii pregătit de primărie.

Mii de copiii au fost aduși cu cravate roșii în fața Kremlinului. Ce spune simbolul „pionerilor” în toată Europa de Est?
Recomandări
Mii de copiii au fost aduși cu cravate roșii în fața Kremlinului. Ce spune simbolul „pionerilor” în toată Europa de Est?

În perioada sărbătorilor de iarnă, Timișoara va fi împodobită cu perdele și bannere luminoase, tuburi flexibile și țurțuri, ca în fiecare an. Aproape 500.000 de leduri și beculețe vor fi aprinse de 1 Decembrie. În Piața Victoriei, se va aprinde o cupolă de lumini, care a furat ochii timișorenilor anii trecuți.

Târgul de Crăciun organizat de primărie se desfășoară în Piața Victoriei și în Piața Libertății. Peste 100 de căsuțe sunt pregătite de oaspeți și vor fi spectacole de muzică și dans din folclorul românesc, concerte și activități pentru toate vârstele. Vizitatorii vor avea la dispoziție bucate la discreție, cu prețuri variate, dar și un târg de meșteșuguri cu produse tradiționale. Nu lipsește nici în acest an un carusel pentru copii, iar în Piața Libertății este o pădure de brazi. Tot în Libertății este și Atelierul lui Moș Crăciun.

Moș Crăciun vine și anul acesta la Timișoara, în 21 decembrie, la ora 17:30, în cadrul unui spectacol pregătit de Teatrul Merlin. Pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, târgul poate fi vizitat zilnic, între orele 10.00 – 23.00. Târgul își închide porțile în 8 ianuarie.

ICR și-a dat în judecată sute de angajați și pierde pe bandă rulantă. „Bani aruncați de pomană”, spune chiar avocatul plătit de institut cu 25.000 de euro
Recomandări
ICR și-a dat în judecată sute de angajați și pierde pe bandă rulantă. „Bani aruncați de pomană”, spune chiar avocatul plătit de institut cu 25.000 de euro

La Alba Iulia, peste 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi varză cu ciolan vor fi pregătite pentru a fi servite, de 1 Decembrie, celor care vor sărbători Ziua Naţională la Alba Iulia. În aceste zile, în municipiu are loc Festivalul Gustului Românesc şi Marea Unire a bucătarilor, manifestări în cadrul cărora cei care ajung în oraşul Marii Uniri vor putea gusta din preparate exclusiv tradiţionale, preparate de peste 20 de bucătari coordonaţi de chef Cătălin Scărlătescu.

În Cetatea din Alba Iulia vor fi montate corturi cu design specific diferitelor regiuni ale ţării, unde vor fi servite preparate tradiţionale româneşti.

Bucătarii se vor implica în 1 decembrie în prepararea celor 12.000 de porţii de fasole cu cârnaţi şi varză cu ciolan care vor fi servite în curtea unităţii militare din zona Pieţei Cetăţii.

Programul manifestărilor de la Alba Iulia va include spectacole în aer liber de muzică uşoară şi populară, o paradă militară, dar şi focuri de artificii.

Manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale a României vor cuprinde, în prima parte a zilei, ceremonii solemne de depuneri de coroane de flori, primirea simbolică a soliilor în Sala Unirii, dar şi o slujbă Te Deum oficiată în faţa Catedralei Reîntregirii.

În program, este inclusă o paradă cu militari şi tehnică militară din structurile Armatei Române, Ministerului Afacerilor Interne şi ale altor instituţii.

Pe parcursul zilei de 1 decembrie, sunt pregătite şi concerte de muzică uşoară şi populară, iar seara va avea loc un concert „Ca pe vremuri” cu Iris, Compact, Holograf urmat de focuri de artificii şi spectacole de lasere.

La Cluj-Napoca, autoritățile invită localnicii și turiștii români și străinisă petreacă împreună Ziua Națională.

Noutatea acestui an o reprezintă iluminatul arhitectural de pe Catedrala Mitropolitană din Piața Avram Iancu și din Piața Unirii. Spectacolul folcloric, inaugurarea iluminatului festiv, concert Andra și Cargo sau spectacolul de artificii – sunt câteva dintre momentele principale ale zilei tuturor românilor la Cluj-Napoca.

Manifestările vor începe în Piața Avram Iancu, cu o slujbă religioasă în Catedrala Mitropolitană, depuneri de coroane și jerbe de flori și parada militară.

În Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca va fi deschisă expoziția de imagini istorice ”Clujul și Marea Unire”, ce va conține imagini cu documente și fotografii din presa vremii: Cluj – noiembrie 1918 – decembrie 1918.

De 1 Decembrie, intrarea la patinoarul din Piaţa Unirii Cluj-Napoca, din cadrul Târgului de Crăciun, va fi gratuită. Anul acesta, Târgul de Crăciun a fost deschis în 24 noiembrie 2017 și se va închide în 1 ianuarie 2018.

La Craiova, de Ziua Națională, oamenii se vor bucura de două zile de spectacole organizate de Primăria Craiova și Prefectura județului Dolj. Astfel, 1 Decembrie va debuta, vineri dimineața, cu depuneri de coroane la statuia Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, urmate de o paradă militară locală, în timpul căreia vor defila pe strada A.I Cuza Garda de Onoare și detașamente împreună cu tehnica din dotare ale Ministerului Apărării Naționale, Ministerului de Interne și Poliția Locală Craiova.

Ceremonia dedicată Zilei Naționale a României va continua, în Craiova, cu un spectacol al Ansamblului Folcloric “Hora Desnățuiului” al Casei de Cultură “Adrian Păunescu” din Bârca, și cu recitalul soliștilor Manuela Motocu și Cristian Bănățeanu, din cadrul Ansamblului Folcloric “Maria Tănase”.

În cursul serii, când Bănia va fi luminată cu cele un milion de led-uri ce formează decorațiunile de Sărbători, amplasate în Târgul de Crăciun și centrul istoric al Craiovei, localnicii sunt invitați în Piața “Mihai Viteazu”, acolo unde are loc Festivalul Internațional Adrian Păunescu. Pe scenă vor urca Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Victor Socaciu, Vasile Șeicaru, George Nicolescu, Emeric Imre, Cristian Buică, Magda Pușkaș și Rareș Suciu, Vasile Mardare, Valentin Moldovan, Cristian Buică, Mădălina Amon, Generația Folk, Andrei Păunescu și trupa Totuși iubirea.

Sâmbătă, pe 2 decembrie, la Târgul de Crăciun din Piața Mihai Viteazu, este organizat concertul în aer liber susținut de Rafaela Burulea și artiștii de la Școala de muzica Șincai. De asemenea, tot în cadrul Festivalului Internațional Adrian Păunescu, va avea loc recitalul semnat Dorel Vișan, la care își dă concursul și Orchestra lui Cristofor Aldea-Teodorovici, evenimentul având loc în sala de spectacole a Filarmonicii Oltenia.

La Galați, autoritățile au pregătit spectacole artistice şi de muzică folclorică, foc de artificii, un târg al meşterilor populari şi ceremonii cu prilejul Sărbătorii Sfântului Andrei şi a Zilei Naţionale a României.

Artişti precum Delia, Lidia Buble, Carlas Dreams, Coonect-R, Ami, Guess Who sau Randi vor susţine recitaluri de Sf. Andrei, ocrotitorul spiritual al oraşului, dar şi de Ziua Naţională. Va fi şi un foc de artificii şi se va organiza şi un târg al meşterilor populari. Pe 1 Decembrie, vor fi ceremoni religioase şi militare, depuneri de coroane, dar şi o paradă militară.

Spectacolele prilejuite și de „Zilele Galațiului 2017” vor avea loc între 30 noiembrie – 3 decembrie la Galaţi, pe Faleza Superioară a Dunării. În programul anunţat de Primărie figurează joi, de la ora 18.00, spectacole susţinute de artişti locali, urmate de recitaluri ale Got-X, Deepcentral, The Motans şi Delia.

Seara se va încheia cu un spectacol de 15 minunte de focuri de artificii, pe fundal muzical. De Ziua Naţională a României, tot de la ora 18.00 vor concerta artiști locali, se va intona imnul național, apoi vor susţine spectactole Elisabeta Turcu, Liviu Teodorescu şi Ansamblul Etnoflocloric Plăieşti. Sâmbătă, de la aceeaşi oră, vor urca pe scenă alţi artişti locali, dar şi Strada Mare, Lidia Buble, Connect-R şi Carlas Dreams. Duminică, tot de la ora 18.00 vor concerta artişti locali, apoi Ami, Guess WHO şi Randi.

Pentru organizarea acestor evenimente, Primăria a alocat suma de 625.233,53 lei fără TVA.

În aceeași perioadă va avea loc a 17-a ediţie a târgului meşterilor populari, care va reuni, la centrul comercial Shopping City Galați, meșteri populari și artizani din toate zonele etnofolclorice. Artiștii Centrului Cultural „Dunărea de Jos” vor fi și ei prezenți: Ansamblul Folcloric ”Doina Covurluiului”, elevii claselor de folclor ai Școlii de Arte și grupuri folclorice din județ. Târgul va fi deschis zilnic între orele 10.00-22.00, iar spectacolul de deschidere va avea loc joi, 30 noiembrie, la ora 15.00, în interiorul Shopping City Galați. În celelalte zile de târg, gălățenii se pot bucura de spectacole începând cu ora 17.00.

Prefectura Galaţi a anunţat că de Ziua Naţională vor fi organizate ceremonialuri militare şi religioase, depuneri de coroane, precum şi o paradă militară şi a mijloacelor tehnice de intervenţie.

În Constanța, autoritățile susțin că organizează cea mai mare defilare din ultimii ani. Singurii care vor oferi gratuit tradiționala fasole cu cârnați sunt reprezentanții unui restaurant.

Constănțenii vor putea vedea anul acesta cea mai mare paradă militară care s-a ținut în municipiu în ultimii ani, susțin autoritățile locale. Vor participa soldați și tehnică militară din toate armele întâlnite pe teritoriul județului: marinari, infanteriști, tanchiști, jandarmi, pompieri.

Evenimentul va debuta la ora 11.00, defilarea urmând să aibă loc pe bulevardul Tomis, din zona Capitol și până spre Piața Ovidiu, zona principală fiind în fața Prefecturii Constanța.

La Buzău, autoritățile județene și municipale au pregătit un amplu program pentru sărbătorirea zilei Naționale a României.

Manifestările vor debuta la ora 10.00 cu un ceremonial militaro-religios la Monumentul Eroilor din fața Prefecturii, urmat de o defilare cu militari și mijloace de luptă din unitățile militare subordonate Diviziei 2 Infanterie Getica.

De la ora 11.00, Consiliul Județean îi invită pe buzoieni în Parcul Crâng, unde Centrul Județean de Cultură și Artă a pregătit un amplu program artistic ce va fi susținut de ansamblul Plaiurile Mioriței și al cărui cap de afiș va fi UDDI.

Totodată, conducerea județului va oferi buzoienilor peste 3.000 de porții de fasole, aproximativ 2.500 de porții de fasole cu ciolan și alte 500 de porții fără carne pentru buzoienii care postesc.

De la ora 16.00 Primăria municipiului Buzău îi invită pe buzoieni în centrul orașului, unde va fi inaugurat Târgul de Crăciun, patinoarul mobil care a fost montat în Piața Dacia  și unde, la lăsarea întunericului, într-un cadru festiv, va fi inaugurat iluminatul festiv de sărbători.

Totodată, autoritățile municipale au pregătit un program artistic pe scena amplasată chiar în mijlocul Târgului de Crăciun și unde sunt programate spectacole aproape în fiecare zi până la Crăciun. De 1 decembrie, pe scena din centrul orașului vor urca   Ansamblul Drăgăicuțele din Berca, Fanfara Diviziei 2 Infanterie Getica, Corul Lira, Mariana Morcan și Taraful din Cluj, Ilie Caraș de la Cernăuți, Traian i Dan Popescu, Lazăr Novak din Banatul Sârbesc, Ansamblul Ștefan Vodă din Republica Moldova și Randi.

Anul acesta în schimb, constănțenii nu vor primi gratuit fasole cu cârnați din partea autorităților. În schimb, doar un singur restaurant a anunțat că va oferi 100 de porții de fasole cu cârnați clienților ce le vor trece pragul.

În acest an, la Iaşi, ceremoniile dedicate Zilei Naţionale nu se vor mai desfășura în Piata Unirii, ci în Piata Palatului Culturii, unde va avea loc o paradă militară.

Manifestările de la Iași vor mai cuprinde un concert de muzică populară ”Noi suntem români”, la care vor cânta Constantin Bahrin, David Simion, Claudia Martinică, Ştefan Pintilie, o slujbă oficiată de înalţi ierarhi ai Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei şi înalți prelați ai Episcopiei Romano – Catolice, discursuri ale oficialităților și depuneri de coroane de flori.

La prânz, va începe partea a doua a concertului de muzică populară, când vor cânta Olimpia Nistor, Cristinel Iordăchioaia, Nina Cuciuc şi Ştefan Deaconiţa și vor fi împărțite 5.000 de porţii de fasole de post, cârnaţi, ceai şi vin fiert.

La ora 17.00, ieșenii vor putea asista la aprinderea luminilor de Crăciun și vor putea urmări retragerea cu torte a militarilor Brigăzii 15 Mecanizate “Podu Înalt”. Seara se va încheia cu proiecţii de lumină pe un drapel montat pe turnul Palatului Culturii, în timpul intonării imnului naţional de către fanfara militară.

La Vaslui, autoritățile au pregătit mii de colăcei și sute de litri de ceai pentru localnicii care vor fi prezenți, vineri, în Piața Civică din municipiul reședință, la manifestările dedicate Zilei Naționale a României. Primăria Vaslui a renunțat, așadar, la vinul fiert pe care-l oferea, de regulă, la cea mai importantă sărbătoare a românilor.

Manifestările vor începe la ora 11 și vor ține aproximativ o oră și jumătate, de la slujba de pomenire a eroilor neamului și până la parada militară de pe bulevardul Ștefan cel Mare. Nu va lipsi nici spectacolul artistic oferit de orchestra de muzică populară a municipalității, invitat special în acest an fiind Petrică Mâțu Stoian.

Citește și: VIDEO | „Doctorii blindatelor”. Oamenii care pun în mișcare parada de 1 Decembrie

Urmărește-ne pe Google News
A înșelat-o vreme de 16 ani cu Vica Blochina, dar îi stă alături de peste 30 de ani. Cum arata soția lui Victor Pițurcă
GSP.RO
A înșelat-o vreme de 16 ani cu Vica Blochina, dar îi stă alături de peste 30 de ani. Cum arata soția lui Victor Pițurcă
ȘOC! Cât costă un show EROTIC cu Daniela Crudu! Sumele sunt HALUCINANTE
Playtech.ro
ȘOC! Cât costă un show EROTIC cu Daniela Crudu! Sumele sunt HALUCINANTE
Coşmar Residence: Alexandru Mocanu a investit 30.000 euro, în 2017, ca să îşi facă o casă în cel mai bogat sector al Capitalei. De ce regretă decizia
Observatornews.ro
Coşmar Residence: Alexandru Mocanu a investit 30.000 euro, în 2017, ca să îşi facă o casă în cel mai bogat sector al Capitalei. De ce regretă decizia
Horoscop 24 mai 2022. Peștii au nevoie de cheia potrivită pentru a deschide uși și ca să o găsească, trebuie doar să o caute
HOROSCOP
Horoscop 24 mai 2022. Peștii au nevoie de cheia potrivită pentru a deschide uși și ca să o găsească, trebuie doar să o caute
Atenție! Românii care pot face șapte ani de închisoare pentru o faptă ce pare desprinsă din Evul Mediu. Statul ia în sfârşit măsuri
Știrileprotv.ro
Atenție! Românii care pot face șapte ani de închisoare pentru o faptă ce pare desprinsă din Evul Mediu. Statul ia în sfârşit măsuri
"Soldaţii ruşi se comportă ciudat". Un ucrainean a făcut descoprirea stranie în locuinţa proprie imediat cum a intrat pe uşă
Orangesport.ro
"Soldaţii ruşi se comportă ciudat". Un ucrainean a făcut descoprirea stranie în locuinţa proprie imediat cum a intrat pe uşă
Deea Codrea: „Sustenabilitatea vine atunci când te cunoști“
PUBLICITATE
Deea Codrea: „Sustenabilitatea vine atunci când te cunoști“