Mergi direct la conținut »
Programul funeraliilor Doinei Cornea. Sicriul cu trupul neînsufleţit, depus în Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Programul funeraliilor Doinei Cornea. Sicriul cu trupul neînsufleţit, depus în Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca

Programul funeraliilor Doinei Cornea. Sicriul cu trupul neînsufleţit, depus în Catedrala Greco-Catolică din Cluj-Napoca

Au apărut noi detalii legate de programul funeraliilor Doinei Cornea. Astfel, sicriul cu trupul neînsufleţit al Doinei Cornea va fi depus duminică, 6 mai, în aula "Cardinal Iuliu Hossu" a Catedralei Greco-Catolice din Piaţa Cipariu din Cluj-Napoca.

Cei care doresc să îi aducă un omagiu Doinei Cornea, aici, o pot face între orele 15:00 – 21:00, potrivit unui comunicat al Episcopiei de Cluj-Gherla, citat de Agerpres.

De asemenea, clopotele bisericilor de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor răsuna zilnic, timp de trei zile, la prânz, în memoria „curajoasei disidente şi fiice a Bisericii Greco-Catolice”. De altfel, Doina Cornea este un cetățean român de care suntem mândri!

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

„Împreună cu toţi românii iubitori de dreptate, libertate şi adevăr, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla aduce un smerit omagiu la trecerea la Domnul a servei lui Dumnezeu Doina Cornea, care a apărat prin viaţa sa valori eterne izvorâte din Dumnezeu, şi a învins puternicul regim comunist prin afirmarea acestor valori, urmând inspiraţia divină, precum David în lupta cu Goliat. În semn de recunoştinţă şi în chip de rugăciune, pentru ceea ce cunoscuta disidentă a însemnat pentru poporul nostru, pentru Biserica Română Unită cu Roma, Greco-Catolică şi pentru renaşterea democraţiei în România, din dispoziţia Preasfinţiei Sale Florentin, Episcop eparhial, în toate bisericile greco-catolice de pe teritoriul Eparhiei de Cluj-Gherla vor fi trase clopotele, zilnic la orele 12,00, în zilele de 5, 6 şi 7 mai 2018”, arată sursa citată.

Luni, 7 mai, între orele 09,00 – 14,30, sicriul cu trupul neînsufleţit va fi expus în Foaierul Colegiului Academic din Cluj (Casa Universitarilor), la ora 12,30 urmând să înceapă slujba religioasă. La ora 14,30, cortegiul funerar va porni spre Cimitirul Central din Cluj-Napoca, unde va avea loc înhumarea.

„Biserica Mamă nu uită şi aduce omagiu fiicei care s-a implicat personal şi decisiv pentru a obţine, în momentele tulburi şi tensionate din decembrie 1989, abrogarea decretului abuziv care scotea în afara legii Biserica Greco-Catolică în 1948”, se arată în comunicatul citat.

Disidenta anticomunistă Doina Cornea a murit la 88 de ani, în cursul nopţii de joi spre vineri (3/4 mai).CITEȘTE ȘI… VIDEO/ Ion Albu, meșterul popular care face cele mai fioroase măști. Le-a dus în toată lumea, din Polonia, până în fața Casei Albe 

Close
Închide
  Close